Ηλεκτρολόγος έπεσε από τα 13 μέτρα και επέζησε! (pics & vid)

Gazzetta team
Ηλεκτρολόγος έπεσε από τα 13 μέτρα και επέζησε! (pics & vid)
Σώθηκε από τύχη και αφού έμεινε στην εντατική επί 45 ημέρες. Τώρα το μουσείο του προτείνει διακανονισμό 7,25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι κάμερα ασφαλείας κατέγραψε καρέ καρέ τη τραγική πτώση του 27χρονου ηλεκτρολόγου Φάνι Γκούθουλα από το ταβάνι του μουσείου Ροντέν. Είχε ανέβει για να επισκευάσει κάτι φώτα, όμως τα μέτρα ασφαλείας ήταν ελλιπή.

Πάτησε ανάμεσα στα τζάμια στις σιδεριές που τον είχαν διαβεβαιώσει πως αντέχουν το βάρος του, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Σε κλάσματα δευτερολέπτου το κορμί του βρέθηκε να αιωρείται στο κενό και ύστερα με έναν υπόκωφο χτύπο έπεσε στο μάρμαρο από 13 μέτρα ύψος. Εκείνη την ώρα το μουσείο ήταν ανοιχτό για το κοινό. Κάποιος από τους επισκέπτες μόλις βλέπει τον άνθρωπο να πέφτει και να «σκάει» με θόρυβο δίπλα του αρχίζει να τρέχει.

Δεν έπεσε με το κεφάλι γιατί δεν θα ζούσε. Έπεσε όμως με την πλάτη και όλα του τα κόκαλα από το λαιμό μέχρι τα πόδια, έγιναν μια άμορφη μάζα. Διαλύθηκαν. Ο Φάνι έμεινε στην εντατική επι 45 ημέρες και κανείς από τους γιατρούς δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα εάν θα ζούσε ή εάν θα πέθαινε.

Τελικά έζησε. Μπήκε 15 φορές σε χειρουργείο προκειμένου εξειδικευμένοι χειρουργοί να αποκαταστήσουν όποιες βλάβες στα οστά του ήταν δυνατόν να αποκατασταθούν.

Εμπειρογνώμονες που εξέτασαν δεκάδες φορές το βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας διαπίστωσαν ότι υπήρχε θέμα ασφάλεια στο Μουσείο και συμβούλευσαν τους υπέυθυνους να έρθουν σε έναν συμβιβασμό με τον Φάνι. Έτσι και έκαναν και του πρότειναν αποζημίωση 7,25 εκ. δολαρίων.

«Η ζωή του πελάτη μου από τότε που έγινε το ατύχημα είναι μια κόλαση. Δεν μπορεί να περπατήσει παρά μόνο υποβοηθούμενος ενώ θα χρειαστεί και άλλες επεμβάσεις.» είπε ο δικηγόρος του.

Στο μουσείο Ροντέν στο Παρίσι υπάρχει και το περίφημο έργο του Αγκουστ Ροντέν: «Οι πύλες της Κολάσεως».

Πηγή: topontiki.gr