L' Express- Liberation: Με το συνταξιοδοτικό ο Τσίπρας παίζει με την επιβίωσή του

Gazzetta team
L' Express- Liberation: Με το συνταξιοδοτικό ο Τσίπρας παίζει με την επιβίωσή του
Η ψήφιση των νέων μέτρων είναι μία σημαντική παραχώρηση της Αθήνας προς τους πιστωτές της.

Με την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού ο Τσίπρας παίζει την επιβίωσή του, σχολιάζει ο γαλλικός Τύπος επισημαίνοντας ότι, η ψήφιση των νέων μέτρων είναι μία σημαντική παραχώρηση της Αθήνας προς τους πιστωτές της.

L' Express

Με την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, ο Τσίπρας τα παίζει όλα για όλα, σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα "L' Express".

«Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού που ψηφίστηκε στο Σαββατοκύριακο είναι μία σημαντική παραχώρηση προς τους πιστωτές της χώρας», γράφει το σχετικό δημοσίευμα και προσθέτει:

«Με αυτήν, η ελληνική κυβέρνηση παίζει την επιβίωσή της».

Σε άλλο σημείο, η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην ελληνική βουλή και τις 153 ψήφους με τις οποίες εγκρίθηκαν τα νέα μέτρα.

Liberation

«Στην Ελλάδα, ακόμα μία προσπάθεια για να ευχαριστηθούν οι δανειστές», διερωτάται η γαλλική εφημερίδα "Liberation", επισημαίνοντας ότι, «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, πέρασε από την ελληνική βουλή αρκετές μεταρρυθμίσεις για να ικανοποιηθούν οι πιστωτές . Όχι όμως χωρίς να προκαλέσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια η οποία επιδεινώνεται ύστερα από έξι χρόνια άγονης λιτότητας».


«Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα εξελέγη τον Ιανουάριο του 2015 με την υπόσχεση να έρθει σε πλήρη ρήξη με την λιτότητα που έχει κάνει πιο φτωχή την Ελλάδα επί έξι χρόνια», αναφέρει σε άλλο σημείο της η γαλλική εφημερίδα και προσθέτει:

«Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Ύστερα από μια αντιπαράθεση με τους δανειστές των Αθηνών που διήρκεσε έξι μήνες, ο Τσίπρας έπρεπε να συνθηκολογήσει με τους πιστωτές που έχουν επιβάλει ένα νέο πιο αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας».

Πηγή: protothema.gr