Η Κίνα απαγόρευσε την «ερωτική» κατανάλωση μπανάνας online

Gazzetta team
Η Κίνα απαγόρευσε την «ερωτική» κατανάλωση μπανάνας online
Στόχος ο έλεγχος στο χυδαίο και σεξουαλικό διαδικτυακό περιεχόμενο.

Παράνομη είναι πια στη Κίνα η «ερωτική» online κατανάλωση μπανάνας μετά το αίτημα του Κινέζου προέδρου να γίνουν βήματα στην κατεύθυνση της «αποκατάστασης» της «κυβερνο-οικολογίας» της χώρας του.

Μιλώντας σε σύνοδο του Κομμουνιστικού Κόμματος πέρσι ο Κινέζος πρόεδρος είχε τονίσει πως χρειάζεται αναληφθεί δράση για την προώθηση «πολιτισμένης συμπεριφοράς» στο ήδη πολύ ελεγχόμενο διαδίκτυο της Κίνας.

Σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης, «θύμα» της εξαγγελίας αυτής έπεσε τώρα η μπανάνα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, οι αρχές απαγόρευσαν τις πλατφόρμες live-streaming με βίντεο στα οποία νεαρές κοπέλες έτρωγαν «σαγηνευτικά» μπανάνες. Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων για χαλιναγώγηση του πολύ χυδαίου, βίαιου ή σεξουαλικού διαδικτυακού περιεχομένου.

Μεταξύ άλλων το περιεχόμενο τους κλήθηκαν να «καθαρίσουν» οι πλατφόρμες Live-streaming όπως τα Douyu, Panda.tv και YY.

Σύμφωνα με την China Daily, υπάρχουν περισσότερες από 100 τέτοιες πλατφόρμες στις οποίες νεαροί «εκπέμπουν» τη ζωή τους ενίοτε σε πολύ μεγάλο κοινό.

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα Guardian, το κοινό αυτό είναι σχεδόν αποκλειστικά ανδρικό αλλά το περιεχόμενο των μεταδόσεων ποικίλει. Χρήστες της πλατφόρμας YY για παράδειγμα «συντονίζονται» με τη ζωντανή μετάδοση ανθρώπων που ζωγραφίζουν, παίζουν ντραμς, μακιγιάρονται, τραγουδούν, χορεύουν, μαγειρεύουν ή φροντίζουν το δέρμα τους.

Μια από τις πιο διάσημες «παρουσιάστριες» είναι η 29χρονη κωμικός Papi Jiang που έχει εκατομμύρια θεατές.

Κοινωνιολόγος από το πανεπιστήμιο Τsinghua εξήγησε πως παρότι δεν είναι ανήθικο ενήλικοι να βλέπουν «ερωτικό και σεξουαλικό περιεχόμενο» στο ίντερνετ, υπάρχει ο κίνδυνος να εκτεθούν και τα παιδιά σε αυτό.


Πηγή: newsbeast.gr