Καζίνσκι: Η Πολωνία δεν δέχεται κανέναν πρόσφυγα στα εδάφη της

Gazzetta team
Καζίνσκι: Η Πολωνία δεν δέχεται κανέναν πρόσφυγα στα εδάφη της
Κανέναν πρόσφυγα δεν θα δεχθεί η Πολωνία καθώς υπάρχει απειλή για την ασφάλεια της χώρας δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιάροσλαβ Καζίνσκι, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα του θα εναντιωθεί σε κάθε νόμο που αναγκάζει τα κράτη μέλη να πληρώσουν 250.000 ευρώ για κάθε πρόσφυγα που δεν δέχονται.

«Μετά τα τελευταία γεγονότα με τις τρομοκρατικές επιθέσεις η Πολωνία δεν θα δεχθεί πρόσφυγες γιατί δεν υπάρχει μηχανισμός που εξασφαλίζει την ασφάλεια» δήλωσε ο Καζίνσκι όπως μετέδωσε το Radio Poland.

Η Πολωνία επίσης αντιτίθεται στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αναγκάσει τα Κράτη Μέλη να πληρώνουν 250.000 ευρώ για κάθε πρόσφυγα που δεν αποδέχονται στη χώρα τους βάσει του καταμερισμού του προσφυγικού βάρους, ανάμεσα στις χώρες μέλη.

"Μια τέτοια απόφαση θα καταργήσει την κυριαρχία των κρατών μελών της ΕΕ - φυσικά, τα ασθενέστερα. Εμείς δεν συμφωνούμε σε αυτό κι εμείς πρέπει να αντιταχθούμε επειδή εμείς είμαστε επικεφαλής της χώρας μας. Αυτή είναι η θέση του Πρωθυπουργού και όλων μας. Θεωρούμε ότι το ζήτημα των προσφύγων, η στήριξη τους πρέπει να γίνεται εκτός ΕΕ» είπε ο Καζίνσκι.

Ο Πολωνός υπουργός Εσωτερικών δήλωσε επίσης πως το σύστημα των ποσοστώσεων είναι «ένα κακό σύστημα ... Δεν έχει κανένα νόημα».

Ο στόχος της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να αναδιανείμει το βάρος της κρίσης των προσφύγων από χώρες όπως η Ελλάδα με την εισαγωγή αυτόματων ποσοστώσεων ασύλου για κάθε κράτος μέλος της ΕΕ. Οι χώρες που αρνούνται, θα αντιμετωπίσουν υποχρεωτικές πληρωμές.

Η ποσόστωση μιας χώρας θα εξαρτάται από τον πληθυσμό της και τον πλούτο της. «Αν η Πολωνία που είναι αντίθετη με την αποδοχή των μεταναστών έχει μια υπάρχουσα ποσόστωση 6.500, θα πρέπει να πληρώσει πάνω από 1.1 δισ αν αρνηθεί να δεχθεί οποιονδήποτε πρόσφυγα» ανέφεραν οι Financial Times.


Πηγή: topontiki.gr