Κουκουλοφόροι και ΜΑΤ διέλυσαν τη συγκέντρωση (pics & vids)

Gazzetta team
Κουκουλοφόροι και ΜΑΤ διέλυσαν τη συγκέντρωση (pics & vids)
Λίγες μολότωφ ήταν αρκετές - Ομάδα νεαρών επιτέθηκε στους αστυνομικούς - Σε... αγαστή συνεργασία οι δυνάμεις ασφαλείας και οι γνωστοί άγνωστοι έκαναν ότι μπορούσαν για να διώξουν τον κόσμο από το Σύνταγμα

Οι γνωστοί άγνωστοι έδρασαν για μία ακόμη φορά. Ομάδα νεαρών επιτέθηκε στους αστυνομικούς με μολότωφ με προφανή στόχο να διαλύσουν τη συγκέντρωση. Την ώρα που οι διαδηλωτές έφθαναν μπροστά από τη Βουλή οι νεαροί πραγματοποίησαν την επίθεση στην ουρά της πορείας. Οι δυνάμεις ασφαλείας άδραξαν την ευκαιρία και αντεπιτέθηκαν με πραγματικό στόχο να τρομάξουν τους διαδηλωτές. Προχώρησαν μάλιστα και σε μία προσαγωγή.

Το θέμα έθεσε και στην αίθουσα της Ολομέλειας το ΚΚΕ ζητώντας από την κυβέρνηση να εξετάσει το θέμα της αστυνομικής παρέμβασης κατά διαδηλωτών που δεν είχαν σχέση με τα επεισόδια.













Νέος γύρος κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό το βράδυ από τη Βουλή. Η Αθήνα θυμίζει κανονικό φρούριο με τα μέτρα της αστυνομίας να είναι αυστηρά υπό το φόβο επεισοδίων.

Η νέα διαμαρτυρία ξεκίνησε στις 18:00 με τις ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, που διοργανώνουν συλλαλητήριο-συναυλία στην πλατεία Συντάγματος και συνεχίζεται στις 19:00 με το ΠΑΜΕ που έχει νέα συγκέντρωση απέναντι από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Στην πορεία συμμετέχουν και οι αλληλέγγυοι που έκαναν κατάληψη στην είσοδο κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, μαζί με αντιρατσιστικές οργανώσεις, αλλά και μετανάστες.

Στο Σύνταγμα έφθασαν και οι δικηγόροι που είχαν ραντεβού στις 17.30 στα γραφεία του ΔΣΑ, στην Ακαδημίας. Στο μαζικό συλλαλητήριο, ακόμη, συμμετέχουν και οι ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΕΔΗΝ, ΕΣΗΕΑ, Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και διάφορες άλλες συλλογικότητες.

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο έχουν απευθύνει επίσης η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), που ομόφωνα αποφάσισαν το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την Κυριακή, διαμαρτυρόμενες γιατί με «διαδικασίες fast track, η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει έτσι τις αντιδράσεις».

Φρούριο η Αθήνα με αυστηρά μέτρα ασφαλείας

«Σιδηρόφραχτη» πόλη η Αθήνα εν όψει της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Μετά την Ηρώδου Αττικού κλειστές παραμένουν με εντολή Αστυνομίας όλες οι είσοδοι του Εθνικού Κήπου έως και σήμερα Κυριακή, καθώς τρέμουν τους διαδηλωτές και την οργή του κόσμου για τα αντιλαϊκά μέτρα που θα ψηφίσουν στη Βουλή. Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που μόλις ένα και κάτι χρόνο πριν διατυμπάνιζαν πως θα ξηλώσουν τα κάγκελα από παντού και οι πολίτες δεν θα έχουν πουθενά πρόβλημα πρόσβασης.

Μετά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Ηρώδου Αττικού, μια ανακοίνωση αναρτήθηκε έξω από τον Εθνικό Κήπο στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι στις 6,7 και 8 Μαΐου, «κατόπιν εντολής της Αστυνομίας όλες οι είσοδοι του Εθνικού Κήπου θα μείνουν κλειστές».

Πηγή: protothema.gr