Τα πρόσωπα πίσω από τις διάσημες φωνές (pics+vids)

Gazzetta team
Τα πρόσωπα πίσω από τις διάσημες φωνές (pics+vids)
Μπορεί οι ίδιοι να μην είναι διάσημοι, αλλά η χροιά της φωνής τους σε κάνει να αισθάνεσαι ότι τους γνωρίζεις.

Κάθε μέρα -σε όλη μας τη ζωή, για την ακρίβεια- περιτριγυριζόμαστε από χιλιάδες φωνές, θέλοντας και μη. Φίλων, συγγενών, γνωστών, αγνώστων, από την τηλεόραση, από το ραδιόφωνο. Υπάρχουν όμως κάποιες συγκεκριμένες φωνές που έπαιξαν μεγάλο ρόλο στη σχέση που έχουμε αναπτύξει πλέον με τον κόσμο που μας περιβάλλει, είτε τις γνωρίσαμε ως παιδιά είτε πιο πρόσφατα, οι οποίες κάθε μα κάθε φορά που φτάνουν στα αυτιά μας είναι απροσδόκητα οικείες. Γι’ αυτό και μόνο αξίζει να γνωρίσουμε τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από αυτές.

Don LaFontaine: Η φωνή των movie trailer

DonLaFontaine_risegr

Οι ταινίες δεν έχουν νόημα αν δεν έχουν ένα καλό trailer και ένα καλό trailer δεν έχει αξία αν δεν το αφηγείται ο Don LaFontaine. Γι’ αυτό και όταν η πιο διάσημη φωνή του Hollywood έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2008, ο υπέροχος κόσμος των trailer έμεινε πολύ πιο φτωχός.

Elwood Edwards: Η φωνή του «Υou’ve got mail»

ElwoodEdwards_risegr

Σίγουρα δεν αποτελεί τόσο μεγάλη «δική μας» ανάμνηση όσο των Αμερικανών, όλοι όμως όσοι είχαμε υπολογιστή εκείνα «τα παλιά τα χρόνια», άρα και email, είχαμε δεθεί συναισθηματικά με τη φωνή του Edwards κάθε φορά που μας ενημέρωνε για ένα νέο mail – που μάλλον περιμέναμε με υπερβολική ανυπομονησία.

James Earl Jones: Η φωνή του Darth Vader

JamesEarlJones_risegr

Από τους λίγους ανθρώπους πίσω από διάσημες φωνές που ήταν και οι ίδιοι γνωστοί ως προσωπικότητες (αναγνωρισμένος ηθοποιός ήδη από τα ‘70s). Η ειρωνεία είναι πως αρχικά ο Jones θεωρούσε τη συμμετοχή του στο Star Wars ως «σπέσιαλ εφέ» και όχι ως κανονική υποκριτική, γι’ αυτό και είχε ζητήσει να μη συμπεριλαμβάνεται το όνομά του στα credit της ταινίας. Στο τρίτο μέρος ωστόσο δέχτηκε, καθώς κατάλαβε πόσο σημαντική ήταν η δουλειά που έκανε. Χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο για τη φωνή του Darth Vader; Επίσης, ο Jones ήταν και η φωνή του Mufasa στο λατρεμένο Lion King.

Susan Bennett: Η Siri

SusanBennett_risegr

Αν έχεις iPhone (οι πιθανότητες λένε πως σχεδόν σίγουρα έχεις) και έχεις εγκατεστημένη τη Siri στα αγγλικά (οι πιθανότητες λένε πως μάλλον την έχεις) τότε ξέρεις τη χαρακτηριστική, ρομποτική γυναικεία φωνή που έρχεται στην οθόνη σου για να σου λύσει κάθε απορία. Δεν πρόκειται όμως για ρομπότ, αλλά για την ταλαντούχα voice actor Susan Bennet, η οποία απαντά ως Siri στη στάνταρ αμερικάνικη έκδοση της «intelligent personal assistant».

Hank Azaria: Σχεδόν όλοι οι Simpsons

HankAzaria_hollywoodreporter_risegr

Κανονικά δεν θα συμπεριλαμβάναμε ηθοποιό που δίνει τη φωνή του σε καρτούν σε αυτήν τη λίστα, ο μεγάλος Hank Azaria όμως δεν είναι άλλη μια τέτοια περίπτωση. Ο άνθρωπος αυτός δανείζει με εκπληκτικό τρόπο τη φωνή του σε πάνω από εβδομήντα (70) χαρακτήρες του διάσημου show, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο της πιο πολυσχιδούς προσωπικότητας ever.



Πηγή: rise.gr