Ρεσιτάλ Ομπάμα στο τελευταίο δείπνο ανταποκριτών της θητείας του

Gazzetta team
Ρεσιτάλ Ομπάμα στο τελευταίο δείπνο ανταποκριτών της θητείας του
Ρεσιτάλ χιούμορ έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην καθιερωμένη του ομιλία - Στο «στόχαστρό» του βρέθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ αλλά και η Χίλαρι Κλίντον

Ρεσιτάλ χιούμορ έδωσε για μία ακόμη φορά ο Μπαράκ Ομπάμα, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια του ετήσιου δείπνου ανταποκριτών, το οποίο τυγχάνει να είναι και το τελευταίο της θητείας του ως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Εκτός από τον απολαυστικό αυτοσαρκασμό του, που τον καθιστά ίσως ένας από τους πιο... cool Αμερικανούς προέδρους της ιστορίας της χώρας του, στο στόχαστρο του Ομπάμα βρέθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και η Χίλαρι Κλίντον, που φιλοδοξεί να τον διαδεχθεί στην ηγεσία του δημοκρατικού κόμματος αλλά και στο πηδάλιο της χώρας.



Στην καθιερωμένη χιουμοριστική ομιλία του, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν επέμεινε και τόσο πολύ στην καζούρα με στόχο τον εκκεντρικό μεγιστάνα Τραμπ, τον οποίο είχε τρολάρει ανελέητα σε ένα αντίστοιχο δείπνο ανταποκριτών το 2011. Τότε μάλιστα ο Τραμπ είχε παρευρεθεί στην εκδήλωση, ενώ τώρα απουσίαζε επιδεικτικά. «Νιώθω λιγάκι πληγωμένος που δεν είναι εδώ απόψε. Περάσαμε τόσο ωραία την περασμένη φορά. Μου φαίνεται και λιγάκι παράξενο. Έχουμε εδώ ένα δωμάτιο γεμάτο ρεπόρτερ, σελέμπριτις, κάμερες και ο Τραμπ λέει όχι; Λέτε να βρίσκει το δείπνο κάπως κακόγουστο; Τι καλύτερο λέτε να είχε σχεδιάσει για απόψε; Μήπως κάθεται σπίτι τρώγοντας μπριζόλες Τραμπ και στέλνοντας προσβολές μέσω Twitter στην Άνγκελα Μέρκελ;», είπε ο Ομπάμα για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.

Συνεχίζοντας το τρολάρισμα του δισεκατομμυριούχου, ο Ομπάμα δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στην προϊστορία του Τραμο με το ωραίο φύλο. «Το ρεπουμπλικανικό κατεστημένο έχει εκπλαγεί που ο Τραμπ είναι ο πιο δημοφιλής υποψήφιος. Απίστευτο! Σοκαριστικό! Λένε ότι του λείπει η εμπειρία εξωτερικής πολιτικής για να γίνει πρόεδρος. Ας είμαστε όμως δίκαιοι! Έχει ξοδέψει πολλά χρόνια συναντώντας ηγέτες από διάφορες χώρες του κόσμου: Όπως τη Μις Σουηδία, τη Μις Αργεντινή, την Μις Αζερμπαϊτζάν...», συμπλήρωσε γελώντας πονηρά ο Ομπάμα.

Από την καζούρα όμως του Αμερικανού ηγέτη δεν ξέφυγαν ούτε οι υποψήφιοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Συγκεκριμένα, ο Ομπάμα χαρακτήρισε τον 74χρονο Μπέρνι Σάντερς ως ένα... φρέσκο πρόσωπο για το κόμμα των Δημοκρατικών, ενώ συνέκρινε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Χίλαρι Κλίντον για να κερδίσει τους νέους ψηφοφόρους με τις αναρτήσεις ενός «ηλικιωμένου συγγενή σου που μόλις έκανε λογαριασμό στο Facebook. «Αμερική, είδες το poke μου; Εμφανίζεται στον τείχο σου; Δεν είμαι σίγουρη ότι πάτησα το σωστό κουμπί. Με αγάπη, η θεία Χίλαρι. Δεν είναι και πολύ πειστικό», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, προκαλώντας έναν χείμαρρο γέλιου στην αίθουσα.



Παρόλα αυτά, δεν παρέλειψε να εκφράσει για μία φορά την υποστήριξή του στο πρόσωπό της. «Του χρόνου τέτοια εποχή, κάποιος άλλος θα στέκεται σε αυτή τη θέση. Και μπορεί ο καθένας να μαντέψει ποια θα είναι», είπε χαρακτηριστικά.

Από την απολαυστική ομιλία του Αμερικανού προέδρου δεν έλειψε και η αναφορά στο πρόσφατο τετ-α-τετ που είχε με τον μικροσκοπικά πρίγκιπα Γεώργιο της Αγγλίας, ο οποίος υποδέχτηκε τον Ομπάμα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μεγάλη Βρετανία φορώντας ένα μπουρνουζάκι.

«Έχουν γκριζάρει τα μαλλιά μου, είμαι αποκαμωμένος και μετρώ αντίστροφα τις μέρες για την αποχώρησή μου. Ούτε καν οι ξένοι ηγέτες δεν μου δίνουν πια σημασία. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρίγκιπας Τζορτζ εμφανίστηκε στη συνάντησή μας με μπουρνούζι. Αυτό κι αν ήταν χαστούκι. Ξεκάθαρη παραβίαση του πρωτοκόλλου», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο Λονδίνο.

Τέλος, ο Ομπάμα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει με με τον δικό του, ξεκαρδιστικό τρόπο και τον αντιπρόεδρό του. «Αγαπώ τον Τζο Μπάιντεν, αλήθεια σας το λέω. Θέλω να τον ευχαριστήσω που είναι ένας καλός και ειλικρινής φίλος και που δεν πυροβόλησε κανέναν στο πρόσωπο». Αυτό ήταν ένα «καρφί» για τον πρώην αντιπρόεδρο, Ντικ Τσέινι, ο οποίος είχε πυροβολήσει κατά λάθος τον δικηγόρο Χάρι Γουάτινγκτον στο πρόσωπο, στο κυνήγι, το 2006.

Το πιο εντυπωσιακό πάντως κομμάτι της βραδιάς ήταν το κλείσιμο της ομιλίας του Ομπάμα, που περιλάμβανε ένα προεδρικό... mic drop. «Έχω δύο ακόμη λέξεις να πω. Obama out», είπε ο Ομπάμα, πιο cool από ποτέ, αφήνοντας το μικρόφωνο να πέσει από το χέρι του.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με ολόκληρη την ομιλία του Αμερικανού προέδρου


Πηγή: protothema.gr