Στην Αθήνα το Αγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα (pics & vid)

Στην Αθήνα το Αγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα (pics & vid)

Προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος το κυβερνητικό αεροσκάφος που φέρνει το Αγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα.  

Στην Αθήνα το Αγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα (pics & vid)

Λίγα λεπτά μετά τις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα και έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους.

Μόλις άνοιξε η πόρτα του αεροσκάφους, το Άγιο Φως κατέβηκε στα χέρια του Έξαρχου του Παναγίου Τάφου, αρχιμανδρίτη Δαμιανού, όπως προστάζει η παράδοση και το παρέδωσε στο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Απόδοση τιμών έγινε από τον μεικτό λόχο ΓΕΕΘΑ, δηλαδή άγημα και από τα τρία σώματα στρατού και τέσσερις εύζωνες. Δίπλα από το άγημα ήταν η μπάντα της Ελληνικής Αεροπορίας, ενώ ακούστηκε το εμβατήριο της σημαίας και ο εθνικός ύμνος. 

Αρκετοί πιστοί έφτασαν στο αεροδρόμιο για να παρακολουθήσουν την άφιξη του Αγίου Φωτός

Το πρωί αναχώρησε με το αεροσκάφος Empraer-209 της Πολεμικής Αεροπορίας η ελληνική αντιπροσωπεία, η οποία παρέστη στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα και εν συνεχεία το μετέφερε στην Ελλάδα.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, συμμετείχαν η Όλγα Γεροβασίλη, Κυβερνητική Εκπρόσωπος, ο Αθανάσιος Μπούρας, Βουλευτής - Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, Βουλευτής -Υπεύθυνος της Βουλής των Ελλήνων στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, ο Λευτέρης Κρέτσος, Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο Εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας, κ.κ. Θεολόγος, και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Δαμιανός.

Στο μεταξύ, μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα αναχώρησαν αμέσως αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air, προκειμένου να μεταφέρουν το Άγιο Φως σε 17 προορισμούς σε Αιγαίο, Ιόνιο, Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις, αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, προς Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Χίο, Μυτιλήνη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο. Παράλληλα, η μεταφορά του Αγίου Φωτός πραγματοποιήθηκε και με τις προγραμματισμένες πτήσεις προς Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο και Ιωάννινα.

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr, protothema.gr

Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του Αγίου Φωτός στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Best of internet