Ντε Μεζιέρ: Η Γερμανία θα ζητήσει επέκταση των ελέγχων συνόρων εντός της ζώνης Σένγκεν

Gazzetta team
Ντε Μεζιέρ: Η Γερμανία θα ζητήσει επέκταση των ελέγχων συνόρων εντός της ζώνης Σένγκεν
Η Γερμανία, μαζί με τις Γαλλία, Αυστρία, Σουηδία, Βέλγιο και Δανία αναμένεται να καταθέσουν άμεσα αίτημα επέκτασης των ελέγχων εντός της ζώνης Σένκεν με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να λάβει το «πράσινο φως».

Η Γερμανία αναμένεται να ζητήσει από την Κομισιόν την επέκταση του χρονικού ορίου στους ελέγχους στα σύνορα εντός της ζώνης Σένγκεν όπως ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ.

Το συγκεκριμένο μέτρο έχει υιοθετηθεί τόσο από τη Γερμανία όσο και από κάποιες άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να ελεγχθούν διεξοδικά τα σύνορα και να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές.

Η Γερμανία μόνο το περασμένο έτος έχει υποδεχθεί περισσότερους από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες με τον Τόμας Ντε Μεζιέρ να σημειώνει «παρά το γεγονός πως οι μεταναστευτικές ροές έχουν περιοριστεί σημαντικά, συνεχίζουμε να παρατηρούμε με ανησυχία τις εξελίξεις στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης» και συνέχισε σημειώνοντας «Τα κράτη μέλη της Ευρώπης θα πρέπει να διατηρήσουν το δικαίωμα να διεξάγουν ελέγχους στα εσωτερικά τους σύνορα σε περιπτώσεις που κρίνονται αναγκαίες».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters η Γερμανία μαζί με τη Γαλλία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Δανία και τη Σουηδία αναμένεται να καταθέσουν άμεσα αίτημα παράτασης των εσωτερικών ελέγχων προς την Κομισιόν. Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο μέτρο έχει ισχύ μέχρι και τις 12 Μαΐου ενώ πηγές από την Κομισιόν ανέφεραν πως είναι πολύ πιθανό η συγκεκριμένη αίτηση να εγκριθεί και οι έλεγχοι να επεκταθούν τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Πηγή: skai.gr