Κρουζ και Κάσιτς συνασπίζονται κατά του Τράμπ στις ΗΠΑ

Gazzetta team
Κρουζ και Κάσιτς συνασπίζονται κατά του Τράμπ στις ΗΠΑ
Η συμφωνία προβλέπει ότι ο ένας θα κάνει στην «άκρη» σε όποια πολιτεία ο δεύτερος υποψήφιος έχει ελπίδες. Για «απόγνωση» τους κατηγορεί ο Τραμπ.

Σε συμμαχία κατά του επελαύνοντος Ντόναλτ Τραμπ προχωρούν οι ανθυποψήφιοί του στους Ρεπουμπλικάνους Τεντ Κρουζ και Τζον Κάσιτς.

Η συμφωνία προβλέπει ότι ο ένας θα κάνει στην «άκρη» σε όποια πολιτεία ο δεύτερος υποψήφιος έχει ελπίδες. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο Κρουζ θα επικεντρωθεί στην Ιντιάνα, όπου ο Κάσιτς θα εμφανιστεί μόνο «τυπικά», και θα αφήσει χώρο στον Κάσιτς για τις μάχες του Όρεγκον και του Νιου Μέξικο, όπως ανακοίνωσαν τα επιτελεία των δύο υποψηφίων.

Η αντίδραση του Τραμπ στη συμμαχία ήταν άμεση και σε αναμενόμενο ύφος: «Ουάου. Μόλις ανακοινώθηκε πως ο ψεύτης Τεντ και ο Κάσιτς θα συνασπιστούν με στόχο να με σταματήσουν από το να πάρω το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. ΑΠΟΓΝΩΣΗ» έγραψε (με κεφαλαία) στο Twitter ο μεγιστάνας.

Αυτό που τον ανησυχεί είναι πως οι δύο υποψήφιοι θα καταφέρουν τον στόχο τους. Αν το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών τον Ιούλιο γίνει χωρίς οι εκλέκτορες να υποστηρίξουν με πλειοψηφία έναν υποψήφιο, στη δεύτερη πλειοψηφία θα μπορούν να ψηφίσουν ελεύθερα.

Στην πορεία προς το χρίσμα προπορεύεται ο Ντόναλντ Τραμπ αλλά κάθε άλλο παρά έχει σίγουρους τους 1.237 εκλέκτορες που θα χρειαστεί. Δεύτερος είναι ο Τεντ Κρουζ, που μαθηματικά δεν έχει καμία ελπίδα, ενώ στον αγώνα παραμένει ο τρίτος Τζον Κάσιτς που «ροκανίζει» ψήφους.


Πηγή: thetoc.gr