13 πράγματα που συμβαίνουν στον πρώτο χρόνο του γάμου

Gazzetta team
13 πράγματα που συμβαίνουν στον πρώτο χρόνο του γάμου
Η ημέρα του γάμου σηματοδοτεί μια νέα σελίδα στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Για πολλούς αποτελεί, μάλιστα, μία από τις καλύτερες και σημαντικότερες στιγμές της ζωής τους.

Τη μία μέρα ψάχνατε το παραμυθένιο νυφικό και την γευστικότερη τούρτα και την άλλη είσαστε η κυρία και ο κύριος Κοκοβίκου!

Και κάπως έτσι γρήγορα θα έχει περάσει και ο πρώτος χρόνος του έγγαμου βίου, με τη ζωή σας χωρίς να το συνειδητοποιείτε να αλλάζει, και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.

Για να πάρετε μια ιδέα τι γίνεται μέσα στον πρώτο χρόνο του γάμου, η mirror.co.uk δίνει απαντήσεις:

  • Ολοι σας ρωτούν πότε θα κάνετε παιδιά

Αν ο πελαργός δεν σας έχει... χτυπήσει την πόρτα, τότε όλοι, ακόμα και η θεία από την Αμερική -που έχετε να δείτε από τα 15 σας- θα σας ρωτά «πότε θα κάνετε τον μικρό Κωστάκη». Η αμηχανία κάθε φορά η ίδια, με εσάς σε περίπτωση που δεν θέλετε να κάνετε ακόμα παιδιά, να νιώθετε πιο περίεργα από ποτέ.

  • Προσπαθείτε να ωριμάσετε

Ξαφνικά νομίζετε πως μπήκατε στον σοβαρό κόσμο των ενηλίκων και προσπαθείτε να φέρεστε υπεύθυνα. Βγαίνετε μόνο με άλλα ζευγάρια, αφήνοντας τους single κολλητούς και κολλητές να «κραιπαλιάζουν» μόνοι τους γιατί εσείς είστε «παντρεμένοι και δεν είναι σωστό» και δίνετε πια συμβουλές για καλά εστιατόρια, αλλά και για διακοπές για νησιά με ηρεμία και γαλήνη.

  • Λέτε ο/η σύζυγος μου ακόμα και όταν δεν είναι απαραίτητο

Είναι αυτάρεσκο, δεν πρέπει να ενθαρρύνεται. Ναι, ξέρουν πως είναι ο/η σύζυγός σας, δεν χρειάζεται να το λέτε συνέχεια και ειδικά μπροστά σε όσους δεν έχουν και θέλουν σαν τρελοί να παντρευτούν.

Pixabay

  • Είστε ενθουσιασμένοι για την κοινή ζωή σας

Με τον καιρό να περνά θα διαπιστώσετε πως υπάρχει ένα κύμα ενθουσιασμού. Ανοιγμα κοινών λογαριασμών, μοίρασμα των εξόδων, κοινά ψώνια και ένας άνθρωπος μόνιμα με στο σπίτι. Ζήτω η συντροφικότητα του έγγαμου βίου!

  • Γίνεστε περισσότερο ανεκτικοί

Τα περισσότερα ζευγάρια πριν παντρευτούν, συζούν, οπότε ήδη έχετε μπει στο κόλπο. Δεν χρειάζεται να τρελαίνεστε που έχει αφήσει τις κάλτσες του κατά μήκος του διαδρόμου, ούτε να κοιτάτε με γουρλωμένα μάτια το πόσο καλλυντικά μπορεί να έχει μια γυναίκα.

  • Συμβιβάζεστε με το ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει

Το ότι παντρευτήκατε δεν σημαίνει πως θα αισθάνεστε και διαφορετικά. Εντάξει, ίσως, την πρώτη εβδομάδα, μετά είναι το ίδιο. Είστε, όπως, πριν!

Pixabay

  • Μπορεί να εθιστείτε στο να κοιτάζετε τις φωτογραφίες του γάμου σας

Πολλοί είναι εκείνοι που το παθαίνουν. Κοιτούν τις φωτογραφίες και το dvd του γάμου τους συνέχεια. Συγκινούνται, γελάνε και θυμούνται διάφορες αστείες και μη καταστάσεις. Ζουν μία από τις καλύτερες ημέρες της ζωής τους, ξανά και ξανά.

  • Συγκρίνετε τους επόμενους γάμους με τον δικό σας

Είναι αδύνατο να πάτε σε έναν άλλο γάμο και να μην τον περάσετε από κόσκινο. Ολοι το κάνουν παντρεμένοι και όχι, αλλά εσείς, ειδικά αν είναι σχετικά κοντά με τον δικό σας, θα το τερματίσετε! Από το νυφικό και τον στολισμό, μέχρι την τούρτα και το μοσχαράκι που σερβιρίστηκε.

  • Μαθαίνετε πως ο μήνας του μέλιτος είναι απλά διακοπές

Ο μήνας του μέλιτος, που συνήθως δεν είναι μήνας, αλλά μερικές ημέρες, είναι απλά διακοπές με το έτερον σας ήμισυ. Πιθανότατα θα αλλάξει ο προορισμός, που θα είναι κάποιο πιο εξωτικό μέρος.

  • Μοστράρετε τη βέρα σας σε κάθε φωτογραφία

Θα μελαγχολήσετε. Με το γάμο τελειώνει και μια μακρά περίοδος προετοιμασίας, από το πώς θα είναι η τούρτα μέχρι το πού και πώς θα κάτσουν οι καλεσμένοι στη δεξίωση. Ναι, μόλις, τελειώσει ο γάμος θα νιώσετε ένα κενό.

  • Θα συζητάτε μόνο για το γάμο σας

Θα μπαίνετε σε φόρουμ γάμου και θα δίνετε τις συμβουλές σας σε όλους όσοι ετοιμάζονται να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Ξαφνικά έχετε μετατραπεί σε κάτι σαν εμπειρογνώμονας γάμου και ανάμεσα σε αυτά που σας ευχαριστούν είναι να μπαίνετε σε σχετικές ομάδες στο Facebook και να σχολιάζετε διαρκώς με σκοπό, φυσικά, να μεταδώσετε τις γνώσεις σας και τις εμπειρίες σας από το δικό σας γάμο.

  • Θα ενθουσιαστείτε με την κοινή ζωή

Και ξαφνικά θα νιώσετε μεγάλη χαρά με πράγματα που πριν έμοιαζαν ασήμαντα. Οπως το άνοιγμα των λογαριασμών. Πλέον, όμως, είναι κοινοί λογαριασμοί...

  • Θα σας κάνουν καζούρα οι... βετεράνοι του γάμου

Ως νιόπαντροι θα δέχεστε για μεγάλο διάστημα τα πειράγματα άλλων, μεγαλύτερων και με περισσότερα χρόνια γάμου στην πλάτη...


Πηγή: iefimerida.gr