11 κρυφές αλήθειες για τα μέρη που θέλεις σαν τρελός να ταξιδέψεις (pics & gifs)

Gazzetta team
11 κρυφές αλήθειες για τα μέρη που θέλεις σαν τρελός να ταξιδέψεις (pics & gifs)
Τα μυστικά 11 δημοφιλών ταξιδιωτικών προορισμών που κανείς δεν θέλει να μάθεις.

Χρήστες του Reddit αποκαλύπτουν όσα δεν θα σου πει κανένας ταξιδιωτικός οδηγός.

«Μαγευτική θέα», «μουσεία με πλούσιο ιστορικό παρελθόν», «ρομαντικά σοκάκια», «λαχταριστές γαστρονομικές εκπλήξεις σε γραφικά εστιατόρια»: Ναι, όλα αυτά υπάρχουν σε γνωστούς ταξιδιώτικούς προορισμούς, σύμφωνα με τουριστικά πρακτορεία, αλλά τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Συγκεκριμένα, ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί; Οι απαντήσεις μέσα από αυτό το Ask Reddit, διαλευκάνουν κάθε μυστήριο.

Ιταλία (Βενετία)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Ο ρομαντισμός της Βενετίας καταστρέφεται ολοσχερώς από την μπόχα της. Τα κανάλια είναι βρωμερά, μυρίζουν έντονα και αυτό που μάλλον δεν βοηθάει την κατάσταση, είναι το γεγονός πως όλοι στην Ιταλία καπνίζουν και αφήνουν γόπες τσιγάρων παντού.»

Ιταλία (Ρώμη)

pickpocket-o

Μαρόκο

«Αν πας στο Μαρόκο, να έχεις χαρτομάντιλα μαζί σου. Σχεδόν σε καμία τουαλέτα δεν θα βρεις διαθέσιμο χαρτί.»

Αυστραλία

graphics-flies-034684

«Πολλές, πολλές ΜΥΓΕΣ.

Α και μην ξεχάσω: Οι μύγες μπαίνουν στο στόμα σου, στη μύτη σου, στα μάτια σου. ΜΜΜΠΛΙΑΧ!»

Νέα Ζηλανδία

brbmeth_risegr

«Ως Ευρωπαίος που μόλις μετακόμισε στη ΝΖ, έχω να πω: Η Νέα Ζηλανδία έχει σοβαρό πρόβλημα με την κρυσταλλική μεθαδόνη. Μπορείς να βρεις παντού!

Την αγαπάω, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την παραμυθένια χώρα που μας γνώρισε το Lord Of The Rings…»

Περού

frankie-huaraz-peru

«Υπάρχουν πολλά αδέσποτα σκυλιά στο Περού. Έχω ακούσει πως αυτό θεωρείται φυσιολογικό στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και όλα όσα συνάντησα δεν ήθελαν να έχουν καμία επαφή με ανθρώπους. Αντίθετα, μου έτυχε και ένα, το οποίο στην αρχή μου έδειξε δόντια, μετά με κυνήγησε, μετά με ανάγκασε να κρυφτώ σε μια αυλή και στο τέλος παραλίγο να με φάει αμάσητο!»

Ελβετία

Jack-Nicholson

1η μαρτυρία: «Οι Ελβετοί που γνώρισα κατά την διάρκεια του ταξιδιού μου, ήταν λίγο πιο αγενείς από λιμενεργάτη που είχε κοιμηθεί στραβά (και λίγο). Δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα τσακωνόμουν με κάθε έναν από τους ανθρώπους που θα γνώρισα στο ταξίδι μου. Κι όμως, συνέβη.»

2η μαρτυρία: «Συνολικά επισκέφθηκα 9 χώρες και δεν μπορώ να πω τίποτα κακό για τους ανθρώπους που συνάντησα εκεί. Οι Γάλλοι; Ευγενικοί, καλόκαρδοι, φιλόξενοι. Οι Παριζιάνοι είχαν περισσότερο έναν αέρα Νέας Υόρκης, αλλά και πάλι ήταν καλοί άνθρωποι. Οι Γερμανοί ήταν ευγενικοί, αστείοι, ακόμα πιο καλόκαρδοι. Οι Ιταλοί; Δεν ήθελα να φύγω! Το ίδιο με Ισπανία και Πορτογαλία. Στην Ελλάδα πέρασα τέλεια και μου φέρονταν σαν να είμαι οικογένειά τους. Στην Ελβετία; Όχι τόσο..»

Βραζιλία (Rio de Janeiro)

In this June 1, 2015 photo, a discarded sofa litters the shore of Guanabara Bay in Rio de Janeiro, Brazil. As part of its Olympic bid, Brazil promised to build eight treatment facilities to filter out much of the sewage and prevent tons of household trash from flowing into the Guanabara Bay. Only one has been built. Tons of household trash line the coastline and form islands of refuse. (AP Photo/Silvia Izquierdo)

«Eίμαι στο Rio de Janeiro τώρα. Είναι ένα πολύ βρώμικο μέρος. Υπάρχουν όλα τα είδη της βρώμας, μόλυνσης, σκουπιδιών, εγκληματικότητας και διαφθοράς. Επίσης αυτή η τέλεια θέα ακυρώνεται τελείως από αυτό το τεράστιο «νησί σκουπιδιών» που επιπλέει κοντά στις παραλίες.»

Oυρουγουάη

Uruguay-2011-34_web

«Ουρουγουάη. Ο πιο ευγενικός, πιο καλοσυνάτος, πιο bi-curious ξάδελφος της Αργεντινής και της Βραζιλίας, είναι η μεγαλύτερη σκουπιδοχώρα της Νότιας Αμερικής. Όλοι πετούν τα σκουπίδια τους στο πεζοδρόμιο και κανείς δεν μαζεύει τα περιττώματα των κατοικίδιων του και η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δραματική από το γεγονός ότι ΌΛΟΙ έχουν κατοικίδια. Μέχρι και ο αέρας των πόλεων, μυρίζει κάτι τοξικό. Απίστευτο.»

Αμερική (Florida)

editedcop

«Ειλικρινά, δεν μπορούσα να πιστέψω πως τόσοι πολλοί νέοι άνθρωποι (20ρηδες) έχουν καταφέρει να πάρουν άδειες για να παρκάρουν σε θέσεις αναπήρων. Παρατήρησα τουλάχιστον 4 παρέες πιτσιρικάδων, που δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα. Αυτή την στιγμή υπάρχει μια Ferrari παρκαρισμένη σε θέση ανάπηρου.»

Ελλάδα

ncwonit

«Στην Ελλάδα δεν πετάνε το χαρτί υγείας μέσα στη λεκάνη.»

(ακολουθεί σχόλιο χρήστη: «Και τι το κάνουν; Το τρώνε;»)

Πηγή: rise.gr