Ο Ματ Ντέιμον διαδηλώνει έξω από την Βουλή (vid)

Gazzetta team
Ο Ματ Ντέιμον διαδηλώνει έξω από την Βουλή (vid)
Ο Ματ Ντέιμον επιστρέφει στο ρόλο του διάσημου πράκτορα Μπορν.

Η πέμπτη κατά σειρά ταινία του franchise θα ονομάζεται απλά «Jason Bourne» και ο Ματ Ντέιμον δήλωσε γι' αυτήν:

«Θα βρείτε τον χαρακτήρα, όπως στο «Τελεσίγραφο του Μπορν», όπου η τρίτη πράξη της ταινίας, συνάπτεται με την τρίτη πράξη της «Σκιάς των Κατασκόπων». Οπότε, θεωρητικά, όταν ο χαρακτήρας εξαφανίζεται, είναι ακόμα 2004. Συνεπώς, όταν το καινούργιο φιλμ θα προβληθεί, το 2016, θα συμπληρώνονται 12 έτη –σε κινηματογραφικά χρόνια- που ο χαρακτήρας θα παραμένει κρυμμένος. Αυτά που συνέβησαν μέσα στα χρόνια που μεσολάβησαν, μας δίνουν την ιστορία της ταινίας.»

Έτσι λοιπόν, ο Ματ Ντέιμον επιστρέφει σε έναν από τους πλέον εικονικούς ρόλους της, μέχρι τώρα, καριέρας του, ενώ μαζί του θα βρίσκεται κι ο Πολ Γκρίνγκρας, σκηνοθέτης της εξαιρετικής «Σκιάς των Κατασκόπων» και του «Τελεσίγραφου του Μπορν».

Παρά το γεγονός ότι η «Κληρονομιά του Μπορν», του 2012 (στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Τζέρεμι Ρένερ και χρέη σκηνοθέτη είχε αναλάβει ο Τόνι Γκιλρόι), ήταν μια αξιοπρεπής προσθήκη στην κατασκοπική εποποιία, αυτή η επανένωση ηθοποιού και σκηνοθέτη, έρχεται σαν καταπληκτικό νέο. Η επιτυχία των ταινιών Μπορν, άλλωστε, στις αρετές αυτών των δύο οφείλεται.

Αλλά γίνεται και καλύτερο το πράγμα: συμπρωταγωνιστές του Ντέιμον, στο «Jason Bourne», θα είναι οι, Αλίσια Βικάντερ, Βενσάν Κασέλ και Τόμι Λι Τζόουνς! Με ένα τέτοιο θεσπέσιο καστ να πλαισιώνει τον κεντρικό ήρωα, τις καταιγιστικές –και εκπληκτικά αληθοφανείς- σκηνές δράσης, στις οποίες μας έχει συνηθίσει ο Γκρίνγκρας, και το βλοσυρό, σωματικό παίξιμο του Ντέιμον (που έχει δημιουργήσει, πια, σχολή στην περιπέτεια: δείτε τον τρόπο που αποδίδει ο Ντάνιελ Κρεγκ, τον Μποντ), δικαιούμαστε να αναμένουμε κάτι συναρπαστικό. Δυστυχώς μόνο που τα γυρίσματα δεν έγιναν στην Αθήνα...

Η ταινία έχει προγραμματιστεί να κάνει την πρεμιέρα της στις αίθουσες στις 29 Ιουλίου 2016.



Πηγή: cinema.gr