Όχημα της Αστυνομίας τραυμάτισε σοβαρά πρόσφυγα στην Ειδομένη (vid)

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης 40χρονος Σύρος πρόσφυγας που τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι στον καταυλισμό της Ειδομένης από όχημα της αστυνομίας.

Όχημα της Αστυνομίας τραυμάτισε σοβαρά πρόσφυγα στην Ειδομένη (vid)
Πλήρης οθόνη
Κλείσιμο
Πληροφορίες

Οι συνθήκες τραυματισμού του πρόσφυγα, είναι ακόμα υπό διερεύνηση από την αστυνομία, η οποία προσανατολίζεται στο ενδεχόμενο ατυχήματος.

Ο 40χρονος αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Κιλκίς, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Του σοβαρού τραυματισμού ακολούθησε έκρηξη οργής στον καταυλισμό της Ειδομένης, από εξαγριωμένους πρόσφυγες οι οποίοι επιτέθηκαν στο όχημα της αστυνομίας που ενεπλάκη στο σοβαρό περιστατικό. Οι πρόσφυγες απομακρύνθηκαν από το όχημα με την επέμβαση των ΜΑΤ αλλά και των ψυχραιμότερων.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε επέμβαση των ΜΑΤ για την εκκένωση της σιδηροδρομικής γραμμής που διέρχεται από την Ειδομένη, η οποία επανακαταλήφθηκε λίγες ώρες αργότερα από πρόσφυγες που προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να πιέσουν την ελληνική αλλά και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ώστε να ανοίξουν τα σύνορα. 

 

 

 

Πηγή: topontiki.gr

Best of internet