Ο Κιμ απαγόρευσε τα τζιν και τα σκουλαρίκια

Gazzetta team
Ο Κιμ απαγόρευσε τα τζιν και τα σκουλαρίκια
Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν σε μια προσπάθεια οι πολίτες της χώρας να απαλλαγούν από καθετί δυτικό, απαγόρευσε την χρήση τζιν στους πολίτες.

Όπως μεταδίδουν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, πέρα από την απαγόρευση των τζιν, επιβλήθηκε και απαγόρευση στα «τρυπήματα για σκουλαρίκια».

Αν και ο νόμος αυτός έχει πανεθνική ισχύ, η απαγόρευση θα επικεντρωθεί κυρίως στην επαρχία της Βόρειας Χαμγιονγκ και στην επαρχεία Γιάνγκανγκ που βρίσκονται κοντά στην Κίνα. Η Πιονγιάνγκ φέρεται να ανησυχεί ιδιαίτερα για το γεγονός πως οι κάτοικοι στις περιοχές αυτές είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στην «έξω επιρροή» και συνεπώς στη δυτική μόδα.

Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα Daily Telegraph, οι πολίτες θα παρακολουθούνται από ομάδες πιστών νεαρών στο καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν και όποιος συλλαμβάνεται να παρεμβαίνει το νόμο θα τιμωρείται σκληρά. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μόλις λίγους μήνες μετά την αναγγελία του Κιμ Γιονγκ Ουν αναφορικά με το μάκρος των μαλλιών των ανδρών το οποίο «θα πρέπει να είναι μέχρι 2 εκατοστά».

Πηγή: topontiki.gr