Ινδία: 25 καλλιτέχνες της όπερας νεκροί σε τροχαίο

Gazzetta team
Ινδία: 25 καλλιτέχνες της όπερας νεκροί σε τροχαίο
Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 11 τραυματίστηκαν σοβαρά την Κυριακή, όταν ένα λεωφορείο που μετέφερε θίασο της όπερας έπεσε σε χαράδρα.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 11 τραυματίστηκαν σοβαρά την Κυριακή, όταν ένα λεωφορείο που μετέφερε θίασο της όπερας ξέφυγε από την πορεία του πέφτοντας σε μια χαράδρα, στο Οντίσα της Ινδίας, σύμφωνα με το ινδικό πρακτορείο PTI.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του λεωφορείου -με 40 καλλιτέχνες επιβαίνοντες- μεταξύ των οποίων γυναικόπαιδα, προσπάθησε να πάρει μια κλειστή στροφή σε έναν ορεινό δρόμο αλλά έχασε τον έλεγχο του οχήματος.

Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν 25 πτώματα ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, οι 11 τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πυροσβέστες και αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν στην επιχείρηση διάσωσης των επιζώντων, ενώ στη περιοχή είχε πέσει το σκοτάδι, και η κακή ορατότητα καθιστούσαν ιδιαίτερα δύσκολη την επιχείρησή τους στο δάσος.

Οι δρόμοι της Ινδίας είναι από τους πιο επικίνδυνους στον κόσμο και κάθε χρόνο καταγράφονται 200.000 θάνατοι σε τροχαία δυστυχήματα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Πηγή: thetoc.gr