Σπέρνουν τον τρόμο οι Βούλγαροι ακροδεξιοί στα σύνορα (pics)

Gazzetta team
Σπέρνουν τον τρόμο οι Βούλγαροι ακροδεξιοί στα σύνορα (pics)
Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη δράση Βούλγαρων ακροδεξιών «κυνηγών κεφαλών» οι οποίοι, δρώντας σαν παραστρατιωτικά σώματα, «συλλαμβάνουν», βασανίζουν, τρομοκρατούν και διώχνουν πίσω στην Τουρκία πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες.

Μπορεί η βουλγάρικη κυβέρνηση να υποχρεώθηκε υπό το βάρος της διεθνούς κατακραυγής να ζητήσει έρευνα, όμως η ίδια η αστυνομία της χώρας κατηγορείται από διεθνείς οργανώσεις για ιδιαίτερα σκληρή συμπεριφορά απέναντι στους μετανάστες, με συνέπεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να έχει κινήσει διαδικασία κατά της γειτονικής χώρας.

Στις χώρες του λεγόμενου «βαλκανικού διαδρόμου», εκτός της Ελλάδας, δεν υπήρχε όλο το προηγούμενο διάστημα διάχυση των προσφύγων-μεταναστών, αφού η μεταφορά τους γινόταν από τις αστυνομικές Αρχές και κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες.

Αυτό όμως δεν εμπόδισε ακροδεξιές οργανώσεις στη Σερβία και την Κροατία που έχουν στο στόχαστρό τους κυρίως ομοφυλόφιλους, τσιγγάνους, μειονότητες κ.ά. να κινηθούν και εναντίον των προσφύγων. Στην Κροατία ένα σκληρό ακροδεξιό κόμμα με την ονομασία «Αυθεντικό Κροατικό Κόμμα Δικαιωμάτων»(Α-ΗSP) πρωτοστατεί σε κινητοποιήσεις κατά προσφύγων, με σύνθημα «Κράτος μόνο για τους Κροάτες».

Στην ΠΓΔΜ οι «Λύκοι της Νύχτας», μια οργάνωση που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με το κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι, συμμετέχοντας και στις «εθνικές συγκεντρώσεις» του VMRO-DPMNE, έχουν ανοίξει μέτωπο με τους ομοφυλόφιλους, όσους υποστηρίζουν τον γάμο ατόμων του ίδιου φύλου, τους δημοσιογράφους, τους προδότες που θέλουν να πουλήσουν το όνομα «Μακεδονία» κ.ά.

Πριν από έναν μήνα η ομάδα του «συνέλαβε» 12 πρόσφυγες από τη Συρία.
Πριν από έναν μήνα η ομάδα του «συνέλαβε» 12 πρόσφυγες από τη Συρία.

Παράσημα για τις «συλλήψεις»
Αυτόκλητοι «πολιτοφύλακες» έχουν επιδοθεί τελευταία σε ένα ανελέητο κυνήγι κεφαλών στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας, με... ορμητήριο μικρές πόλεις κοντά στο Μπουργκάς. Η ίδια η συνοριακή αστυνομία είχε πρόσφατα παρασημοφορήσει μια ιδιωτική ομάδα πολιτοφυλάκων, που? συνέλαβε 23 μετανάστες.

Η «εθνικιστική οργάνωση για την προστασία των Βούλγαρων πολιτών» εντόπισε στις αρχές Μαρτίου μια ομάδα των μεταναστών, που αποτελούνταν από 18 άντρες, 3 γυναίκες και 2 παιδιά, μέσα σε δάσος, κοντά στο χωριό Μπλίζνακ και η συνοριακή αστυνομία έφτασε μία ώρα μετά. Τα μέλη της οργάνωσης, που φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα, υποχρέωσαν τους μετανάστες να πέσουν στο έδαφος και κάποιους από αυτούς τους έδεσαν πριν τους παραδώσουν στους αστυνομικούς. Σε άλλες περιπτώσεις φέρονται να ανάγκασαν με τη βία μετανάστες να επιστρέψουν στην Τουρκία, αφού πρώτα τους ξυλοφόρτωσαν...

Ο Βούλγαρος πρόεδρος, Ρόσεν Πλεβνελιέφ συνεχάρη τα μέλη της ομάδας και στο ίδιο μήκος κύματος ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ, κάλεσε τους πολίτες να επαγρυπνούν για ενδεχόμενη παρουσία παράτυπων μεταναστών, ζητώντας τους ωστόσο να μην το παρακάνουν. «Το κράτος είναι για όλους εμάς, όποιος θέλει να βοηθήσει, είναι καλοδεχούμενος», είπε ο Μπορίσοφ, αργότερα ωστόσο και μετά την κατακραυγή ανθρωπιστικών οργανώσεων, υπαναχώρησε και δήλωσε ότι το σχόλιό του παρερμηνεύτηκε, για να προτρέψει τις εθελοντικές ομάδες να μην κάνουν κατάχρηση των δικαιωμάτων τους.

Ομως ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι αυτός που συντηρεί το πολεμικό κλίμα απέναντι στους μετανάστες. Μέσα στην εβδομάδα με αφορμή επερώτηση στο κοινοβούλιο προχώρησε σε επίθεση κατά της Ελλάδας κατηγορώντας την ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί και ότι «οι πρόσφυγες στην Ελλάδα οργανώνονται σε ομάδες των 1.000-2.000 ατόμων και σχεδιάζουν να επιτεθούν στα σύνορά μας».

Ο πιο γνωστός από τους «κυνηγούς κεφαλών» είναι ο Βούλγαρος Ντίνκο Βάλεφ που περιπολεί με τεθωρακισμένα.
Ο πιο γνωστός από τους «κυνηγούς κεφαλών» είναι ο Βούλγαρος Ντίνκο Βάλεφ που περιπολεί με τεθωρακισμένα.

Πρωτοφανή βαναυσότητα επέδειξαν την περασμένη Δευτέρα νεαροί Βούλγαροι που «συνέλαβαν» και έδεσαν πισθάγκωνα τρεις Αφγανούς μετανάστες, ενώ το σχετικό βίντεο ανέβασε στη σελίδα του στο facebook o Τζόσεφ Λουίς Μπάροου, με το μήνυμα «Εμείς ενεργούμε μόνοι μας». Το βίντεο τραβήχτηκε σε δασική περιοχή κοντά στην πόλη Μάλκο Τάρνοβο και έκανε τον γύρο του κόσμου προκαλώντας αλγεινή εντύπωση. Η υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Ρουμιάνα Μπατσάροβα, έγραψε στη σελίδα της στο Facebook, ότι οι Αρχές πρέπει να είναι δύσπιστες όχι μόνο απέναντι σε αυτούς που περνούν τα σύνορα, αλλά και σε εκείνους που τους εκμεταλλεύονται, είτε για να αποκτήσουν χρήματα, είτε για «επικίνδυνη φήμη».

Ο πιο γνωστός από τους «κυνηγούς κεφαλών» είναι ο 29χρονος Ντίνκο Βάλεφ, από την πόλη Γιάμπολ της νότιας Βουλγαρίας. Ο νεαρός αρχηγός έχει αποκτήσει δύο τεθωρακισμένα οχήματα και μαζί με πολλούς ακροδεξιούς συλλαμβάνουν μετανάστες, ενώ ο ίδιος περιπολεί μέρα-νύχτα πάνω σε μια γουρούνα. «Οσους πιάνουμε, μένουν στα χέρια μας. Είναι σαφές ότι θέλω να τους σκοτώσω, θέλουν κι αυτοί να με σκοτώσουν σωστά;», επισημαίνει. Μετά τη διεθνή κατακραυγή, ο Ντίνκο Βάλεφ κλήθηκε την Τρίτη για ανάκριση από την αστυνομία, καθώς φέρεται να ήταν μεταξύ των μελών της ομάδας που «συνέλαβαν» τους τρεις Αφγανούς, φωνάζοντας «Οχι στη Βουλγαρία. Πηγαίνετε πίσω στην Τουρκία».

Πριν από έναν μήνα η ομάδα του Ντ. Βάλεφ «συνέλαβε» 12 πρόσφυγες από τη Συρία, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά και τους υποχρέωσαν να ξαπλώσουν μπρούμυτα στο έδαφος. O ίδιος πανηγύριζε ότι «τους έπιασα με τα γυμνά μου χέρια». Μάλιστα στις 25 Μαρτίου όταν οδηγήθηκε για ανάκριση στο αστυνομικό τμήμα του Μπουργκάς, έγινε διαδήλωση υπέρ του, ενώ έχει ανοίξει και σελίδα με 2.000 υπογραφές υποστηρικτών του στο Facebook. Μερικά από τα σχόλια που συγκέντρωσε η σελίδα γράφουν: «Ο Ντίνκο είναι ήρωας και χρειαζόμαστε περισσότερους σαν και αυτόν», «Είμαι περήφανος για ό,τι κάνει ο Ντίνκο», «Το κράτος μας δεν νοιάζεται για τους Βούλγαρους, μόνο ο Ντίνκο το κάνει».

«Είναι όλοι τους μαχητές της τζιχάντ», δήλωσε απροκάλυπτα ο Ντ. Βάλεφ, έμπορος παλαιών αντικειμένων, που ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό και πρόσφατα βρέθηκε στη Δαμασκό, για την οποία έγραψε στο Facebook ότι «έχει γεμίσει τζιχαντιστές». Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Βουλγαρίας ο 29χρονος δήλωσε ότι ξεκίνησε να κυνηγά μετανάστες όταν κάποιοι «ξένοι» προσπάθησαν να του κλέψουν τη μηχανή του φωνάζοντας «Αλλάχ».

Σπέρνουν τρόμο οι ακροδεξιοί... συνοριοφύλακες των Βαλκανίων

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό NOVA τις προηγούμενες μέρες ο επικεφαλής της συνοριακής αστυνομίας, Αντόνιο Ανγκέλοφ, ανέφερε ότι πρέπει να ενθαρρύνονται προσπάθειες κατοίκων και αυτόνομων ομάδων να αποτρέψουν την είσοδο παράτυπων μεταναστών, ωστόσο μετά την προβολή του βίντεο με τις «συλλήψεις» των Αφγανών, την περασμένη Δευτέρα, ο Ανγκέλοφ αναδιπλώθηκε και δήλωσε ότι μόνο οι αστυνομικοί έχουν το δικαίωμα να συλλαμβάνουν τον οποιονδήποτε και να τον παραδίδουν στη Δικαιοσύνη.

Εθνικιστικό παραλήρημα
Οι «Μαύροι Λύκοι» στην ΠΓΔΜ φέρονται να έχουν τη νομική υπόσταση ενός κλαμπ μοτοσικλετιστών, οι ίδιοι όμως αυτοπροσδιορίζονται ως «πατριωτική οργάνωση» και το λεξιλόγιό τους παραπέμπει περισσότερο σε αυτό της Χρυσής Αυγής. «Οχι στους αντίχριστους, όχι στους υποστηρικτές των gay παρελάσεων, όχι στους γάμους των ατόμων ίδιου φύλου, όχι στους ''δημοσιογράφους'' και τους δημοσιογράφους που διαδίδουν το μίσος, χειραγωγούν και υβρίζουν...», αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους.

Οι πιο ακραίες ρατσιστικές οργανώσεις στη Σερβία είναι οι Obraz, Gveri, Nasi, SNP 1389. Η λειτουργία τους έχει απαγορευτεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας από το 2012, ωστόσο συνεχίζουν παρασκηνιακά τη δράση τους. Η Obraz είναι μια βίαιη φασιστική οργάνωση, που έχει στόχο την «κάθαρση στο όνομα του σερβικού έθνους και της σερβικής ορθόδοξης Εκκλησίας», και θεωρεί εχθρούς του σερβικού λαού τους Εβραίους, τους ισλαμιστές, τους ομοφυλόφιλους, τους κλέφτες και δολοφόνους, αλλά και τους τοξικομανείς.

Πορεία της φασιστικής οργάνωσης Obraz που δρα στη Σερβία, η οποία έχει στόχο την «κάθαρση στο όνομα του σερβικού έθνους και της σερβικής ορθόδοξης Εκκλησίας».
Πορεία της φασιστικής οργάνωσης Obraz που δρα στη Σερβία, η οποία έχει στόχο την «κάθαρση στο όνομα του σερβικού έθνους και της σερβικής ορθόδοξης Εκκλησίας».

Περιορισμένες είναι οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των μεταναστών στην Κροατία, όπου πρωτοστατεί το ακροδεξιό Αυθεντικό Κροατικό Κόμμα Δικαιωμάτων (A-HSP). Ντυμένοι στα μαύρα οι οπαδοί του ζητούν «κράτος μόνο για τους Κροάτες» και «δίνουν όρκο στην πατρίδα» ότι θα προστατέψουν τα σύνορά της.

Στέλνουν μήνυμα

Μια ομάδα ανδρών από το Μπουργκάς, που αποκαλείται «πολιτοφυλακή για την προστασία των γυναικών και της πίστης» παραδέχθηκε ότι περιπολεί στα σύνορα και αναγκάζει τους μετανάστες να επιστρέψουν στην Τουρκία.

«Αν είσαι παράνομος, θα σε στείλουμε πίσω με τον έναν ή τον άλλον τρόπο», δήλωσε μέλος της ομάδας.

Πηγή: ethnos.gr