Το κρασί παλιό και το χαβιάρι μαύρο: Γιατί τα γιοτ δεν φέρνουν απόλαυση (pics)

Gazzetta team
Το κρασί παλιό και το χαβιάρι μαύρο: Γιατί τα γιοτ δεν φέρνουν απόλαυση (pics)
Tα πιο μεγάλα γιοτ δεν προσφέρουν και τόση χαλάρωση...

Το να χαλαρώνει κανείς στην Καραϊβική, πάνω σε ένα πανέμορφο γιοτ 30 και πλέον μέτρων μπορεί να ακούγεται ειδυλλιακό, αλλά κατά βάθος είναι και επίπονο, εάν αναλογιστεί κανείς τις πανάκριβες επισκευές της μηχανής και την πληρωμή του πληρώματος. Το ετήσιο κόστος για τη συντήρηση ενώ γιοτ 60 περίπου μέτρων είναι 4,75 εκατομμύρια δολάρια, ή 10% του κόστους αγοράς του. Με τα κόστη αυτά, οι κροίσοι ανά τον κόσμο αποφασίζουν να προχωρήσουν σε... ενοικιάσεις σκαφών αντί για αγορές.

http://static.robbreport.com/sites/default/files/images/articles/2015Nov/1854931//silverfast-yacht-night-exterior.jpg

Μία εβδομάδα πάνω σε ένα "σουπερ-γιοτ" κοστίζει μεταξύ 115.500 και 190.000 δολάρια κατά μέσο όρο, ενώ η μέση τιμή αγοράς είναι 10 εκατομμύρια.

Οι προαναφερθέντες κροίσοι οι οποίοι διαλέγουν την αγορά, προχωρούν σε τσάρτερ των νέων τους αποκτημάτων για να εξισορροπήσουν τα έξοδα συντήρησης. Για το γιοτ των 10 εκατ. δολαρίων, το ετήσιο κόστος βρίσκεται στο 1 εκατομμύριο, το οποίο σημαίνει πως θα πρέπει να ενοικιάζεται για 6-9 εβδομάδες κάθε χρόνο για να κάνει απόσβεση.

http://static.robbreport.com/sites/default/files/images/articles/2015Oct/1714976//oceanco-vitruvius-acquaintance-yacht-11.jpg

Πηγή: newmoney.gr