Έχει γίνει θέμα με τα δύο γκέι λιοντάρια (pic)

Gazzetta team
Έχει γίνει θέμα με τα δύο γκέι λιοντάρια (pic)
Αυτή είναι η στιγμή που δυο αρσενικά λιοντάρια σε ένα πάρκο για σαφάρι καταγράφηκαν on camera να προσπαθούν, όπως φαίνεται, να ζευγαρώσουν.

Τις φωτογραφίες με τα δύο ενήλικα λιοντάρια να δείχνουν αναπάντεχη τρυφερότητα το ένα προς το άλλο τράβηξε η Nicole Cambré, φωτογράφος και δικηγόρος στο επάγγελμα, ενώ έκανε σαφάρι στην περιοχή Lagoon, στην Μποτσουάνα της Ν. Αφρικής.

Όπως λέει η ίδια, όταν είδε τα λιοντάρια να "ζευγαρώνουν" ο ξεναγός της είπε πως τα δυο τους είχαν αυτή τη συμπεριφορά την τελευταία εβδομάδα ή τουλάχιστον τόσο ήταν το διάστημα που είχε γίνει αντιληπτή. "Τα συγκεκριμένα λιοντάρια κάπου στις αρχές της χρονιάς έδιωξαν από την περιοχή τα υπόλοιπα αρσενικά , που μαζί με τα θηλυκά κατευθύνθηκαν προς το δάσος Mopani, μια περιοχή πολύ δύσβατη για να την προσεγγίσεις με αυτοκίνητο και να κάνεις εκεί σαφάρι" λέει η Nicole Cambré.

"Στο σημείο με τα λιοντάρια βρισκόταν μόνο μια λέαινα, για την οποία κανένα από τα δύο δεν έδειχνε το παραμικρό ενδιαφέρον, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως μάλλον είναι έγκυος" προσθέτει στη Daily Mail. Η ίδια τονίζει πως αυτή ήταν η πρώτη φορά που έγινε μάρτυρας τέτοιας συμπεριφοράς μεταξύ λιονταριών, αλλά όταν επέστρεψε από το ταξίδι της κι αφού έκανε μια μικρή έρευνα, διαπίστωσε πως δεν πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο. "Ένα από τα λιοντάρια φορούσε κολάρο και ο ξεναγός πιστεύει πως ίσως πέρασαν εκεί από την Ναμίμπια" λέει η Nicole Cambré, που γενικά έχει πάθος με την φωτογραφία, ενώ το 2014 μια από τις φωτογραφίες της είχε κερδίσει στην κατηγορία "Nature" σε διαγωνισμό του National Geographic.

Αν και το να ανεβαίνει ένα αρσενικό λιοντάρι πάνω σε ένα άλλο δεν μπορεί να θεωρηθεί πειστική απόδειξη ομοφυλοφιλίας, οι βιολόγοι έχουν καταγράψει σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ ζώων ίδιου φύλου σε περισσότερα από 450 είδη, ανάμεσά τους φλαμίνγκο, βίσωνες, κάστορες και φακόχοιρους. Το 2010 μια μελέτη πάνω στα άλμπατρος διαπίστωσε πως το 1/3 των ζευγαριών αποτελούνταν από δύο θηλυκά.

πηγή:Lifo.gr