Επίδειξη δύναμης από ρωσικά μαχητικά. Πέταξαν πάνω από Αμερικανικό πλοίο (vid)

Gazzetta team
Επίδειξη δύναμης από ρωσικά μαχητικά. Πέταξαν πάνω από Αμερικανικό πλοίο (vid)
Σε επίδειξη των πτητικών τους ικανοτήτων τους έκαναν Ρώσοι πιλότοι σε Αμερικανικό πολεμικό πλοίο στη Βαλτική, προκαλώντας την αντίδραση του Πενταγώνου που μίλησε για επιθετική συμπεριφορά των Ρώσων πιλότων.

Η Ουάσιγκτον έδωσε στη δημοσιότητα το υλικό όπου φαίνονται τα ρωσικά μαχητικά να πετούν σε εξαιρετικά κοντινή απόσταση από το αμερικανικό πολεμικό πλοίο, μία πτήση που χαρακτηρίστηκε επιθετική, σχεδόν 10 μέτρα από το πλοίο.

Το αμερικανικό πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμάνι της Πολωνίας και συμμετείχε σε κοινή άσκηση του αμερικανικού και του πολωνικού στρατού.

Το αμερικανικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι ένα ρωσικό μαχητικό τύπου SU-24 πέταξε κοντά στο πλοίο την ώρα που προετοιμαζόταν ανεφοδιασμός πολωνικού ελικοπτέρου με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο κυβερνήτης του πλοίου να ματαιώσει τον ανεφοδιασμό μέχρι να αποχωρήσουν τα ρωσικά αεροπλάνα.

Το αμερικανικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι και ένα ρωσικό ελικόπτερο πέταξε 7 φορές πάνω από το πλοίο σε χαμηλό ύψος. Ο κυβερνήτης του πλοίου χαρακτήρισε μη ασφαλείς τις πτήσεις και αντιεπαγγελματικές. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωναν ότι αυτές ήταν οι πιο επιθετικές ενέργειες που έχουν δει μέχρι αυτή τη στιγμή, καθώς τα αεροπλάνα πετούσαν, όπως θα το έκαναν εάν ήθελαν να πραγματοποιήσουν επίθεση στο πλοίο.

Πηγή: topontiki.gr