H Πάτμος στα πιο ρομαντικά νησιά του κόσμου (pics)

Gazzetta team
H Πάτμος στα πιο ρομαντικά νησιά του κόσμου (pics)
Ποιο πιστεύετε πως είναι το ελληνικό νησί που θεωρείται από τα πιο ρομαντικά στον κόσμο; Οχι, δεν είναι αυτό που νομίζετε.

Υπάρχουν μερικά μέρη τα οποία σε κάνουν να θέλεις να ερωτευθείς. Όλοι συμφωνούν πως η θάλασσα πάντα εμπνέει τον ρομαντισμό. Το Travel+Leisure δημοσίευσε τη λίστα με τα καλύτερα μέρη για μια ρομαντική απόδραση, φυσικά ανάμεσα στους κορυφαίους ρομαντικούς προορισμούς βρίσκεται και ένα ελληνικό νησί.

Ομως, δεν είναι η Σαντορίνη, όπως όλοι θα πιστεύαμε, αλλά η πανέμορφη Πάτμος, η οποία περιγράφεται ως ο ιδανικός προορισμός όσους επιζητούν διακοπές που συνδυάζουν ηρεμία και ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

Χτισμένη αμφιθεατρικά και προσφέροντας στο... πιάτο πανοραμική θέα στη Σκάλα, η μεσαιωνική Χώρα του νησιού είναι πανέμορφη!

Εχει ανακηρυχθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco (μαζί με το Μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου και το σπήλαιο της Αποκάλυψης).

Τα ασβεστωμένα καλντερίμια, τα αρχοντικά σπίτια, οι αμέτρητες καμάρες της Χώρας μαγεύουν τον επισκέπτη.

Η κομψότητα χαρακτηρίζει κάθε γωνιά του νησιού αυτού που απευθύνεται σε όσους αναζητούν κάτι παραπάνω στις διακοπές τους. Εκεί βρίσκονται μερικά από τα ωραιότερα και πιο καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά οικιστικά σύνολα του Αιγαίου.

Ακόμα και τα μπαράκια είναι ιδιαίτερα προσεγμένα και έχουν ιδιαίτερη αισθητική και φινέτσα.

Το Forbes έχει τοποθετήσει την Πάτμο στην κορυφή της λίστας με τα πιο ειδυλλιακά μέρη να ζει κανείς, είναι και το γεγονός ότι είναι πολύ πιο οικονομική σε σχέση με τα περισσότερα γαλήνια μέρη στην Ευρώπη (πχ σε σχέση με την Τοσκάνη).

Το παραδοσιακό λευκό χρώμα, τα αρχοντικά και τα σοκάκια της Χώρας (Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco), οι τρεις Ανεμόμυλοι του νησιού, η νυχτερινή ζωή στο γραφικό λιμάνι της Σκάλας αλλά και την κοσμοπολίτικη Χώρα, τα μονοπάτια και διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσουν οι επισκέπτες, το ειδυλλιακό τοπίο, οι όμορφες παραλίες και τα γύρω νησάκια όλα αρμονικά συνδυασμένα συνθέτουν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Η Πάτμος – το νησί της Αποκάλυψης ή Ιερουσαλήμ του Αιγαίου – όπως διεθνώς αποκαλείται, αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό που συνδυάζει τον μυστικισμό και την κατάνυξη με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα που κάθε αρχοντική γωνιά της προσφέρει, καλώντας σας σε ένα ταξίδι ατελείωτων και ποικίλων εμπειριών.

Πηγή: thetoc.gr