Αποδίδει η συμφωνία! Μειώθηκαν 80% οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών

Gazzetta team
Αποδίδει η συμφωνία! Μειώθηκαν 80% οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών
Σημαντικά και σε αυτό συμβάλλει και η παρουσία του ΝΑΤΟ

Η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας αποδίδει και έχει μετρήσιμα αποτελέσματα δεδομένου ότι οι αριθμοί των προσφυγικών ροών προς τα ελληνικά νησιά μειώνονται σημαντικά και σε αυτό συμβάλλει και η παρουσία του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της κυριακάτικης έκδoσης της γερμανική εφημερίδας Frankfurter Allgmeine Zeitung(FAZ).

Τρεις εβδομάδες αφότου ετέθη σε ισχύ η εν λόγω συμφωνία ήρθαν στην Ελλάδα 80% λιγότεροι πρόσφυγες. Αυτό προκύπτει από τα νέα στοιχεία της FRONTEX. Σύμφωνα δε με τους υπολογισμούς της εφημερίδας έρχονταν στην Ελλάδα από τις 18 Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία έγινε η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία για την επαναπροώθηση και επανεγκατάσταση, κατά μέσον όρο 1.676 πρόσφυγες ημερησίως. Από τότε που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία, δηλαδή από τις 20 Μαρτίου, ο αριθμός μειώθηκε σε 337 ημερησίως, γράφει η εφημερίδα.

Η εξέλιξη αυτή έγινε δεκτή με ικανοποίηση από την Κομισιόν, αλλά δεν δημοσιοποιήθηκε ακόμα ευρέως, διότι αναμένει να δει αν θα επιβεβαιωθεί για μεγαλύτερο διάστημα, όπως γράφει η FAZ. Μια εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, η οποία ρωτήθηκε από την ίδια εφημερίδα, δεν θέλησε μεν να βγάλει οριστικά συμπεράσματα, είπε εν τούτοις ότι «σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η παρουσία μας στο Αιγαίο έχει θετικές επιπτώσεις στην αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και την παράνομη μετανάστευση».

Πηγή: newsbeast.gr