Όσα κάνουν οι γυναίκες και εξοργίζουν τους άντρες

Gazzetta team
Όσα κάνουν οι γυναίκες και εξοργίζουν τους άντρες
Συμπεριφορές που ανάβουν τα αίματα...

Η σχέση του άντρα και της γυναίκας είναι ένας δισεπίλυτος γρίφος, μια σχέση που συχνά μετατρέπεται στο κυνήγι της γάτας και του ποντικού, με διαρκώς εναλλασσόμενους ρόλους.

Αν είναι ο παράδεισος επί γης ή το αναγκαίο κακό, αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο, καθώς τα πράγματα μόνο σταθερά δεν είναι. Όπως, ας πούμε, όταν οι γυναίκες κάνουν όλα αυτά τα μικρά και καθημερινά που βγάζουν τους άντρες εκτός εαυτού. Ξέρετε καλά τι λέμε, σε όποιο άκρο του δίπολου άντρα-γυναίκας κι αν κυμαίνεστε!

Αυτά είναι δέκα από τα εκνευριστικά πράγματα που κάνει μια γυναίκα και μπορούν να κάνουν έξαλλους τους άνδρες.

Πρώην, αυτός ο γνωστός-άγνωστος

shutterstock_157245107

Ωρολογιακή βόμβα, χύτρα που βράζει, θέμα που καίει. Όποια φράση και αν χρησιμοποιήσεις για να περιγράψεις τι προκαλεί στον άντρα το άκουσμα της λέξης «πρώην» μάλλον δεν θα είναι επαρκής. Κανένα αρσενικό δεν θέλει να μάθει για τον πρώην αγαπητικό της συντρόφου του. Οι περιγραφές δεν οφελούν, παρά μόνο κάνουν το έτερον ήμισυ ταύρο εν υαλοπωλείω. Όχι, δεν θέλει να ξέρει αν σας έσπασε την καρδιά, τι δουλειά έκανε, πόσα έβγαζε, αν ήταν καλός στο κρεβάτι. Στο μυαλό του άντρα ο πρώην είναι ένας στόχος για βελάκια, που όταν πετυχαίνει διάνα στο δόξα πατρί είναι σαν να σκόραρε ο Μέσι άλλο ένα τρελό γκολάκι. Κρατήστε αυτές τις αναπολήσεις για τις κολλητές σας και ποτέ μην παραδεχτείτε ότι υπάρχουν και καλύτεροι.

Γκρίνια, το αγαπημένο γυναικείο σπορ

woman-shouting-at-man1

Κανένας άντρας δεν χρειάζεται να σκεφτεί πολύ για να απαντήσει στην ερώτηση «Τι κάνει σπαστική μια γυναίκα;». Νο 1 στη λίστα είναι η γκρίνια και ας παραδεχτούμε όλες οι γυναίκες ότι το κάνουμε συχνά, ακόμα και αν είναι προς το συμφέρον μας να κάνουμε πως δεν γνωρίζουμε καν τη λέξη! Αυτό το συνεχές «μπλα μπλα μπλα» (γιατί έτσι ακούγεται στα αντρικά αυτιά) και τα παράπονα φαίνεται πως πολλαπλασιάζονται με αστραπιαίους ρυθμούς. Όταν μια γυναίκα γκρινιάζει, έχει πάντα έναν πολύ καλό λόγο (ή έτσι πιστεύει): δεν στρώνει το μαλλί, δεν έχει λεφτά, δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα στη ζωή του άντρα της, στη δουλειά όλα πηγαίνουν στραβά, οι κολλητές της περνούν ζωή και κότα και άλλα πολλά. Ό,τι κι να κάνει ο άντρας είναι λάθος, πάρτε το χαμπάρι. Μην πείτε τη φράση «κόψε την γκρίνια», είναι κόκκινο πανί, ξέρετε ότι υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να πάψει να είναι το σπίτι αρένα.

Το άγρυπνο μάτι του νόμου

looking-at-other-women

Γιατί την κοίταξες; Ή, καλύτερα, πού κοιτάς; Τι έχει καλύτερο από εμένα; Όλο φίλες έχεις στην παρέα σου. Ζήλια, αυτό το συναίσθημα που σε φυσιολογικά πλαίσια μπορεί να γίνει το αλατοπίπερο στη σχέση, όταν όμως γίνει αρρωστημένη, μετατρέπεται σε μεγάλο βραχνά. Η ζήλια κάνει συχνά τους άντρες να νιώθουν εγκλωβισμένοι και αναγκασμένοι να δίνουν το στίγμα τους κάθε λεπτό της μέρας, κάτι που τους ξενερώνει, τους εκνευρίζει και συχνά τους απομακρύνει. Δείξτε εμπιστοσύνη, αυτή είναι η μαγική λέξη. Και όσο για τη μαγική λέξη που ταιριάζει στους άνδρες; Όρια... και ο νοών νοείτω.

Το μεγάλο φτυάρι

Gossip

Η στιγμή του κουτσομπολιού ανάμεσα σε δύο κολλητές είναι αυτή ακριβώς που ο άντρας σκέφτεται τη μετανάστευση (ή την πρώην του). Δείτε το πρόσωπο του καλού σας όταν αρχίζετε να «στολίζετε» άλλες γυναίκες με διάφορα κοσμητικά. Και ενώ συχνά αρέσκονται και οι ίδιοι στο κουτσομπολιό, φροντίζουν να το κρύβουν καλά και να κολλούν το παρατσούκλι «το μεγάλο φτυάρι» (ή «κακιά γλώσσα»). Εκνευρίζονται θεωρώντας ότι δεν βρίσκετε κανένα ενδιαφέρον θέμα να αναπτύξετε, ενώ εκείνοι αναλύουν το χρέος, το προσφυγικό και τα δημοσιονομικά της Μάλτας, όταν φυσικά δεν αναπτύσσουν τις απόψεις τους για τη σερί νίκες της ομάδας. Στην τελική, ένα είναι το δεδομένο που σκέφτονται: αφού το κάνετε για τους άλλους, κάποια στιγμή θα γίνουν κι αυτοί στόχος. Έχουν άδικο;

Ο θηλυκός νταλικιέρης

akdfjgtreufg

Ο άντρας μπορεί να «σέρνει» στη γυναίκα πολλά, αλλά τη λατρεύει για την κομψότητα, την αέρινη ύπαρξη και τους λεπτούς τρόπους. Και κάπως έτσι μπορεί να γίνει έξαλλος και να χάσει κάθε ερωτικό ενδιαφέρον όταν εκείνη ανοίξει το στόμα της και μιλήσει όμοια με τη συμπαθή ομάδα των νταλικιέρηδων. Οι πιθανές βρισιές που συνοδεύουν στιγμές θυμού -και όχι μόνο- δεν είναι και οι καλύτερες στιγμές για τους άνδρες που θέλουν το «σεις» και το «σας». Πάρτε μια βαθιά ανάσα και πλουτίστε το λεξιλόγιό σας, πάντα υπάρχουν συνώνυμα που θα σας κάνουν να μείνετε στην κορυφή της λίστας των ευγενικών θηλυκών υπάρξεων (τουλάχιστον αν είναι να βρίσετε, βρίστε από μέσα σας)

Όταν ο Ιαβέρης γίνεται συνοδηγός σας

12

Οι άνδρες λατρεύουν την ταχύτητα και τα αμάξια γενικότερα. Αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Αλλά και οι γυναίκες λατρεύουν τις υποδείξεις. Και κάπως έτσι σπάνε τα νεύρα του άνδρα όταν εκείνη κάθεται στη θέση του συνοδηγού. Πρόσεχε, κόψε ταχύτητα, θα μείνουμε από βενζίνη, μην κολλάς στον μπροστινό σου, είναι μερικές μόνο από τις -κομψές- ομολογουμένως γυναικείες υποδείξεις που κάνουν τον άνδρα να θέλει να παρατήσει τους 4 τροχούς και να πάρει τα Μέσα Μεταφοράς! Και φυσικά ούτε λόγος για υποδείξεις όταν εκείνη πιάνει το τιμόνι, όλα γίνονται με τάξη, ασφάλεια και πάνω απ’ όλα σωστά.

Τι είναι αγάπη μου το οφσάιντ;

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Έφτασε η μαγική στιγμή. Κολλητοί, πίτσα, μπίρα και το ματσάκι στην υπερσύγχρονη οθόνη της τηλεόρασης. Το σκηνικό ειδυλλιακό, ολοκληρώνεται με την απουσία της γυναίκας από το σπίτι. Μέχρι, όμως, την πολυπόθητη στιγμή της εξόδου της ο αγώνας έχει αρχίσει και εκείνη πρέπει να ροκανίσει το χρόνο της. Και ξάφνου σκάνε σαν βόμβα καίριες για εκείνη ερωτήσεις: ποιες ομάδες παίζουν (γιατί ποτέ δεν έχει ιδέα), τι είναι το οφσάιντ, πόσο κρατάει το ημίχρονο και άλλα παρόμοια που κάνουν τον άντρα να μετανιώνει που δεν πήγε στο στέκι του να δει τον αγώνα χωρίς ανούσιες παρεμβολές. Και το μαρτύριο δεν τελειώνει εκεί γιατί με την επιστροφή της αρχίζουν οι γκρίνιες για το βομβαρδισμένο τοπίο που αντικρίζει (και εδώ δεν έχει άδικο, να είμαστε δίκαιοι!)

Ο φωτεινός παντογνώστης

1445809670712

Οι γυναίκες έχουν μια απάντηση για όλα. Από τα υδραυλικά του σπιτιού, τη λύση στην κρίση, το πού υπάρχει φθηνότερη βενζίνη, το πώς θα κάνει οικονομία ένα ζευγάρι, το τι ταιριάζει σε έναν άνδρα και τι τον κάνει να δείχνει μεγαλύτερος από την ηλικία του. Για όλα. Και αυτό συχνά στρίβει τη βίδα στο μυαλό του άντρα καθώς για κάθε επιχείρημα υπάρχει άλλο ένα γυναικείο που θα το ανατρέψει. Η μάχη είναι χαμένη, όπως συχνά και η λογική. Όσο και να νευριάζει το αντρικό φύλο στο βάθος ξέρει ποια λύση θα επιλέξει…

Η οδύσσεια μιας εξόδου

shutterstock_124584727-500x375c

Η εβδομάδα τελειώνει και πλησιάζει η ώρα για εκείνο το ποτάκι με το έτερον ήμισυ και την παρέα που θα σας χαλαρώσει από τα επαγγελματικά ραντεβού και τα χρονοδιαγράμματα. Η προετοιμασία για τον άντρα είναι απλή και διαρκεί λίγο. Όχι όμως και για τη γυναίκα. Χρειάζεται ολόκληρο τελετουργικό για να γίνει η εμφάνιση τέλεια. Άπειρα λεπτά περνάνε μπροστά στον καθρέφτη για να γίνει το μαλλί… κομμωτηρίου και το μακιγιάζ επαγγελματικό. Σειρά έχει η ντουλάπα. Η γυναίκα την ανοίγει και κοιτάει το άπειρο γιατί τη στιγμή που πρέπει να διαλέξει δεν έχει τίποτα κατάλληλο να φορέσει -τι περίεργο- παρόλο που το μέρος ασφυκτιά από κάθε λογής ρούχα. Και σε όλη αυτή τη διαδικασία ο άνδρας περιμένει στωικά στον καναπέ να τελειώσουν τα καλλιστεία και να φύγουν για το ραντεβού. Τα λεπτά και οι ώρες περνάνε και κάποια στιγμή λέει το μαγικό «αργείς;» σε μια προσπάθεια να ανατρέψει τα δεδομένα. Κάποιες φορές πετυχαίνει το στόχο, αλλά κάποιες άλλες όχι.

Χειραγώγηση, το απόλυτο γυναικείο σχέδιο

puppet-man

Οι γυναίκες παίρνουν μάστερ στη χειραγώγηση, μοιάζουν να γεννήθηκαν με αυτή την ικανότητα. Με ευκολία κινούν τα νήματα στην κατεύθυνση που κάθε φορά επιθυμούν. Με ένα μαγικό ραβδάκι (που μπορεί να είναι από ένα απλό χαμόγελο, ένα «νιαούρισμα» ή απλά τη σαγήνη τους) κάνουν τον άντρα να ικανοποιεί τις επιθυμίες τους. Συνήθως εκείνοι το αντιλαμβάνονται και κάποιες φορές θυμώνουν και «κλωτσούν», καθώς θέλουν να είναι εκείνοι που έχουν το πάνω χέρι στη σχέση. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν αντιλαμβάνονται τι πραγματικά συμβαίνει. Η χειραγώγηση στηρίζεται στον έλεγχο και τη δύναμη που όπως αποδεικνύεται διαθέτει το κατά τα άλλα αδύναμο φύλλο.


Πηγή: newsbeast.gr