Αυστρία: Απαλλοτριώνεται το σπίτι του Αδόλφου Χίτλερ

Gazzetta team
Αυστρία: Απαλλοτριώνεται το σπίτι του Αδόλφου Χίτλερ
Σκοπός είναι να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να γίνει άνδρο των νεοναζί - Μάχη με τους ιδιοκτήτες για το κτίριο στην πόλη Μπρουνάου.

Για πολλά χρόνια, η αυστριακή κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ζήτημα το οποίο έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις, τόσο εντός της χώρας, όσο και εκτός, επιφέροντας επικριτικά σχόλια, κυρίως από τις αντιφασιστικές οργανώσεις. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, ελήφθη η απόφαση να οργανωθεί επιχείρηση στην πόλη που γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ και να απαλλοτριώσει το σπίτι του, το οποίο έχει εξελιχθεί σε άνδρο λατρείας των νεοναζί ανά τον κόσμο!

«Έχουμε καταλήξει ότι η απαλλοτρίωση είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποφευχθεί η χρήση του κτιρίου από τους νεοναζί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αυστριακής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι ακόμα μελετάται η νομική οδός που πρέπει να ακολουθήσει το Κράτος, ώστε να παρέχεται πλήρη κάλυψη στην όλη διαδικασία.



Το σπίτι βρίσκεται στην οδό Salzburger Vorstadt 15, στην πόλη Μπρουνάου, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία. Αγοράστηκε από τους παπούδες της οικογένειας Γκέρλιντ Πόμερ, το 1912 και απαλλοτριώθηκε από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, προκειμένου να κατοικήσει εκεί ο Αδόλφος Χίτλερ. Το 1952 ανακτήθηκε από τους ιδιοκτήτες του και ονομάστηκε ιστορικό μνημείο. Ως εκ τούτου, δεν δύναται να κατεδαφιστεί.

Το 1972, το αυστριακό κράτος αποφάσισε να νοικιάσει το κτίριο, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα μετατραπεί σε άνδρο Ναζιστών. Μέχρι το 2011 στεγάζονταν εκεί επινοικιαστές και ένα σχολείο. Οι ιδιοκτήτες, ωστόσο, αρνούνταν να πραγματοποιηθούν εργασίες ανακαίνισης, με αποτέλεσμα να περιέλθει εκ νέου σε αχρησία. Από τότε, η αυστριακή κυβέρνηση προσπαθεί να αγοράσει το σπίτι, δίχως να έχουν καταλήξει σε συμφωνία με την πλευρά των ιδιοκτητών. Ως εκ τούτου, ελήφθη η απόφαση της απαλλοτρίωσης και αναζητείται η νομική οδός για την επίτευξή της.

Πηγή: protothema.gr