Πώς δύο-τρία ποτηράκια κρασί αλλάζουν το πρόσωπό μας (pics)

Gazzetta team
Πώς δύο-τρία ποτηράκια κρασί αλλάζουν το πρόσωπό μας (pics)
Οι λάτρεις του κρασιού αναμφίβολα θα εκτιμήσουν αυτό το διασκεδαστικό φωτογραφικό έργο που αποτυπώνει τις αλλαγές στο πρόσωπό μας μετά την κατανάλωση αλκοόλ.

Ο Βραζιλιάνος φωτογράφος Μάρκος Αλμπέρτι φωτογράφισε φίλους του αφού είχαν καταναλώσει ένα, δύο και τρία ποτήρια κρασί και αυτά είναι τα καταπληκτικά αποτελέσματα.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, το έργο του ξεκίνησε ως ένα αστείο με τους φίλους του, με τις πρώτες φωτογραφίες να αποτυπώνουν το άγχος και την κούραση μετά από μια εξαντλητική μέρα δουλειάς.

Ο καλλιτέχνης δήλωσε πως εμπνεύστηκε για το έργο του συνδυάζοντας τα τρία πάθη του: την κοινωνικοποίηση, την φωτογραφία και το κρασί.

«Υπάρχει μια παροιμία για το κρασί που μου αρέσει και λέει: 'Το πρώτο ποτήρι κρασί έχει σχέση με το φαγητό, το δεύτερο ποτήρι με την αγάπη και το τρίτο με το χάος' Ήθελα να δω ιδίοις όμμασι αν αληθεύει αυτό». δήλωσε ο φωτογράφος.

Και πρόσθεσε: «Ξεκίνησα αυτό το έργο, διότι αν αναζητήσει κανείς στο διαδίκτυο για αλκοόλ μπορεί να βρει μόνο άσχημα πράγματα. Ήθελα να δείξω και την καλή του πλευρά – φυσικά, μεταξύ φίλων που πίνουν με υπευθυνότητα σε ένα καλό περιβάλλον. Είναι κάτι σαν πορτρέτα κατά τη διάρκεια ενός happy hour».


Όπως μπορεί να δει κανείς, οι φίλοι του χαλαρώνουν περισσότερο μετά από κάθε φωτογραφία, με κάποιους να χειρίζονται φαινομενικά καλύτερα το αλκοόλ από κάποιους άλλους.

«Μετά την κατανάλωση ενός ποτηριού, τραβούσα ένα στιγμιότυπο, τίποτα το φανταχτερό, απλά ένα πρόσωπο και έναν τοίχο, συνολικά 3 φωτογραφίες κάθε προσώπου» δήλωσε.

Πηγή φωτό: Marcos Alberti

<p>Πηγή φωτό: Marcos Alberti</p>

«Άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα… από τον χώρο της μουσικής, της τέχνης, της μόδας, του χορού, της αρχιτεκτονικής και της διαφήμισης μαζεύτηκαν και μετά την κατανάλωση του τρίτου ποτηριού έσκασαν πολλά χαμόγελα και ειπώθηκαν πολλές ιστορίες».

Πηγή: Telegraph ethnos.gr