Αυτό είναι το πιο λεπτό laptop στον κόσμο

Gazzetta team
Αυτό είναι το πιο λεπτό laptop στον κόσμο
Η HP ανακοίνωσε την επικείμενη κυκλοφορία του Spectre 13.3, το οποίο θα αποτελεί και το λεπτότερο laptop που έχει κατασκευαστεί ποτέ, με το πάχος του να βρίσκεται στα 10,4mm.

Αποτελεί δε την απάντηση στο MacBook των 12 ιντσών, αν και το συγκεκριμένο έχει ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη και λίγη παραπάνω υπολογιστική ισχύ. Για την κατασκευή του χρησιμοποιείται συνδυασμός ανθρακονημάτων και μετάλλου, κάτι που βοηθά τη συσκευή αν και λεπτή, να μην φαίνεται “ευαίσθητη” στα χέρια των χρηστών.

Όσον αφορά τα specs, είναι αξιοθαύμαστο πως η HP δεν στηρίζεται στα Core M chipsets της Intel, αλλά προσφέρει την επιλογή για έκτης γενιάς επεξεργαστή i5, ή i7, τα οποία μπορείτε να πλαισιώσετε με έως 8GB RAM και solid state drives με δίαυλο επικοινωνίας PCIex και χωρητικότητες ως 512GB.

Εξοπλίζεται επιπλέον με τρεις θύρες USB Type C, δύο εκ των οποίων υποστηρίζουν Thunderbolt. Επιπλέον, παρά τη λεπτή του γραμμή, αλλά και τους σχετικά απαιτητικούς επεξεργαστές, η HP υποστηρίζει ότι η μπαταρία του θα αντέχει έως και εννιάμιση ώρες. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι η μπαταρία αποτελείται από τέσσερα cells, τα οποία είναι διασκορπισμένα εντός του σώματος του laptop για καλύτερη διαχείριση του χώρου.

Για το τέλος αφήσαμε τη τιμή, η οποία σύμφωνα με την HP θα ξεκινά από τα $1,170 και θα ανεβαίνει, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει στα αμερικανικά καταστήματα στις 22 Μαΐου.

Πηγή: enternity.gr