Αργίες όλες οι Παρασκευές Απριλίου-Mαΐου στη Βενεζουέλα

Gazzetta team
Αργίες όλες οι Παρασκευές Απριλίου-Mαΐου στη Βενεζουέλα
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακήρυξε αργίες όλες τις Παρασκευές του Απριλίου και του Μαΐου λόγω...ξηρασίας.

Λόγω...ξηρασίας όλες οι Παρασκευές του Απριλίου και του Μαϊου κηρύσσονται αργίες.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έλαβε αυτή την απόφαση για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας καθώς μια παρατεταμένη ξηρασία οδηγεί το νερό σε οριακά επίπεδα στα εργοστάσια υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Η χώρα αναμένεται να αποκαλύψει σήμερα τις λεπτομέρειες του σχεδίου αυτού, τόνισε ο Μαδούρο, προσθέτοντας ότι τα μέτρα θα περιλαμβάνουν την απαίτηση από μεγάλους χρήστες όπως εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία να παράγουν οι ίδιοι το ηλεκτρικό ρεύμα που χρειάζονται για εννέα ώρες την ημέρα.

Βαριές βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα θα πρέπει να περιορίσουν την κατανάλωση κατά 20%, επεσήμανε.

«Αυτό το σχέδιο των 60 ημερών, δηλαδή δύο μηνών, θα επιτρέψει στη χώρα να περάσει την πιο δύσκολη περίοδο με τους μεγαλύτερους κινδύνους», ανέφερε ο Μαδούρο σύμφωνα με το Bloomberg, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση το βράδυ της Τετάρτης. «Κάνω έκκληση στις οικογένειες, στη νεολαία, να συμμετάσχουν σε αυτό το σχέδιο με πειθαρχία, με συνέπεια και εξαιρετική συνεργασία, για να αντιμετωπίσουμε αυτή την ακραία κατάσταση», τόνισε αναφερόμενος στην ξηρασία που οφείλεται στο φαινόμενο Ελ Νίνιο.

Πηγή: thetoc.gr