Γονείς για Όσκαρ: Το μωρό τους πέθαινε και αυτοί έπιναν! (pics)

Gazzetta team
Γονείς για Όσκαρ: Το μωρό τους πέθαινε και αυτοί έπιναν! (pics)
Το μωρό εντοπίστηκε σφηνωμένο μεταξύ κρεβατιού και τοίχου

Λίγο πριν από την αλλαγή του χρόνου είχε ξεσπάσει σάλος στη Βρετανία, όταν έγινε γνωστή η είδηση πως οι γονείς ενός βρέφους τεσσάρων εβδομάδων πήγαν και επιδόθηκαν σε 24ωρο χριστουγεννιάτικο πάρτι, είχαν ξεχάσει πού είχαν αφήσει το παιδί τους κι όταν το βρήκαν ήταν αργά για το μωράκι το οποίο εντοπίστηκε νεκρό και σφηνωμένο μεταξύ κρεβατιού και τοίχου.

Σήμερα, έχει ξεσπάσει νέος γύρος αντιδράσεων καθώς έγινε γνωστό πως αποσύρθηκαν οι κατηγορίες λόγω έλλειψης στοιχείων.

Ειδικότερα, ο Freddie Neil βρέθηκε να κείτεται στο πάτωμα μεταξύ τοίχου και κρεβατιού στο δωμάτιο του μεγαλύτερου αδελφού του. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι γιατροί διαπίστωσαν απλώς τον θάνατό του.

Οι γονείς Matthew Neil και Kim Smart-Neil συνελήφθησαν με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος παραμέλησης ανηλίκου και ανθρωποκτονίας, ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε να αποσύρει τις κατηγορίες λόγω έλλειψης επαρκών ενοχοποιητικών στοιχείων.

Ωστόσο, η κατακραυγή είναι μεγάλη και τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης δίνουν ένα καταιγισμό πληροφοριών και σοκαριστικών λεπτομερειών για τον θάνατο του μικρού Freddie.

image

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, ο 34χρονος πατέρας είναι αλκοολικός και μαζί με την 32χρονη μητέρα πέρασαν το τελευταίο 24ωρο της ζωής του βρέφους καταναλώνοντας τεράστιες ποσότητες αλκοόλ σε μια παμπ και μετά επέστρεψαν με φίλους στο σπίτι τους στο Λάνκασιρ, όπου συνέχισαν να πίνουν.

H 32χρονη θυμάται πως είδε για τελευταία φορά τον Freddie περίπου στις 5 το πρωί και πως μετά ο άνδρας της, ο οποίος εργάζεται ως DJ, έμεινε με το μωρό μέχρι τις 6 περίπου, ώρα κατά την οποία έφυγαν και οι φίλοι τους.

Ο Neil σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα εκείνη την ώρα ήταν «εξαιρετικά κουρασμένος και μεθυσμένος» και θυμάται ότι πήγε τον Freddie στο κρεβάτι, αλλά δεν μπορεί να θυμηθεί με σιγουριά πώς βρέθηκε στο δωμάτιο του άλλου τους γιου.

Ο ίδιος ξύπνησε το βράδυ της επομένης από το κλάμα του άλλου τους γιου ο οποίος καθόταν στις σκάλες έχοντας βγάλει την πάνα του η οποία ήταν γεμάτη ακαθαρσίες. Τότε, ο 34χρονος άλλαξε τον μεγάλο γιο και μετά παρατήρησε πως δεν ήταν στην κούνια του ο Freddie.

image

Αφότου έψαξε το σπίτι, τότε βρήκε το βρέφος σε λιπόθυμη κατάσταση και σχεδόν τυλιγμένο με κουβέρτες, να είναι στο πάτωμα μεταξύ τοίχου και κρεβατιού το δωμάτιο του μεγάλου γιου.

Ο πατέρας προσπάθησε να το επαναφέρει κάνοντάς του μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή, αλλά το παιδί είχε ήδη πεθάνει.

Σύμφωνα με το ιατρικό ιστορικό του παιδιού, ο Freddie έπασχε από σπαστική βρογχίτιδα, ενώ ο ιατροδικαστής δεν μπόρεσε να εξακριβώσει την αιτία θανάτου.

Για την ιστορία, ο 34χρονος αρνείται τις κατηγορίες πως ήταν μεθυσμένος κι επαναλάμβανε συνεχώς κατά τη δίκη πως θυμόταν να βάζει το μωρό στο κούνια του, αλλά παραδέχθηκε πως δεν μπορεί να εξηγήσει πώς κατέληξε σε άλλο δωμάτιο. Το ίδιο ανέφερε και η μητέρα, ότι δηλαδή δεν μπορεί να εξηγήσει πώς το παιδί κατέληξε σε αυτό το δωμάτιο, πόσο μάλλον στο πάτωμα.

image

«Ήταν Χριστούγεννα και οι δύο είχαμε πιει παραπάνω από το κανονικό, αλλά κανένας μας δεν ήταν σε κατάσταση μέθης. Πιστεύω πως έπαθα επιληπτική κρίση. Δεν εξηγείται αλλιώς πώς ένα μωρό τεσσάρων εβδομάδων μπορεί να πάει από το ένα δωμάτιο στο άλλο μόνο του. Είναι απίθανο. Κάποιος από εμάς θα πρέπει να τον μετέφερε, αλλά όταν παθαίνω κρίσεις δεν μπορώ να θυμηθώ τίποτα από ό,τι έχει γίνει μισή ώρα πριν και μισή ώρα μετά (σ.σ. την κρίση). Δεν θυμάμαι να τον πήγα εκεί, για αυτό (η κρίση) μου φαίνεται η πιο πιθανή εξήγηση. Είναι η μοναδική που βγάζει νόημα» φέρεται να κατέθεσε ο 34χρονος.

Αν και υπήρξαν μαρτυρίες πως ο πατέρας είχε τουλάχιστον δύο φορές παραστεί στο νηπιαγωγείο του μεγάλου του γιου να μυρίζει αλκοόλ, ωστόσο το δικαστήριο κατέληξε πως το περιβάλλον που παρείχαν οι γονείς στα παιδιά ήταν ένα ασφαλές περιβάλλον, ενώ για τη μοιραία βραδιά, σύμφωνα με το δικαστήριο οι κατηγορίες για τους γονείς αποσύρθηκαν λόγω έλλειψης ενοχοποιητικών στοιχείων.

image

image

Πηγή: athensvoice.gr