Κανείς δεν ξεφεύγει! Νέα μέτρα από την Πορτογαλία ζητά το ΔΝΤ

Gazzetta team
Κανείς δεν ξεφεύγει! Νέα μέτρα από την Πορτογαλία ζητά το ΔΝΤ
Προειδοποίηση προς την Πορτογαλία απευθύνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υποστηρίζοντας ότι χωρίς πρόσθετα μέτρα λιτότητας η οικονομία της χώρας δεν θα κατορθώσει να φτάσει τους στόχους που έχει υποσχεθεί στις Βρυξέλλες για το 2016.

Το ΔΝΤ υποστηρίζει στην έκθεση του ότι «αν δεν υπάρξουν πρόσθετα μέτρα, αναμένει ότι το έλλειμμα θα φτάσει στο 2,9% του ΑΕΠ, σημαντικά πάνω από τον κυβερνητικό στόχο του 2,2%».

«Οι αρχές είναι ανάγκη να ετοιμάσουν μια συγκεκριμένη ομάδα μέτρων που θα ενεργοποιηθεί αν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δημοσιονομικός στόχος για το έλλειμμα ... δεν μπορεί να επιτευχθεί», προσθέτει το ΔΝΤ.

Πέρυσι το έλλειμμα ήταν 4,4%, πάνω από τον στόχο της Λισαβόνας που ήταν γύρω στο 3%.Από την πλευρά της η αριστερή πορτογαλική κυβέρνηση, η οποία ήρθε στην εξουσία τον Νοέμβριο, υποβάθμισε την άποψη του ΔΝΤ.

«Οι προβλέψεις του ΔΝΤ δεν υποστηρίζονται από τις εξελίξεις από τον Ιανουάριο και μετά, όπως η αυστηρή εκτέλεση του προϋπολογισμού, οι επιτυχείς τοποθετήσεις χρέους και η βελτίωση της επιχειρηματικής και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης», αναφέρει σε δήλωσή του το υπουργείο Οικονομικών, που αμφισβητεία παράλληλα την εκτίμηση του ΔΝΤ σύμφωνα με το Associated Press

«Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της να επιτύχει τους στόχους», προσθέτει.

Πηγή: thepressproject.gr