Κίνδυνος για νοθευμένο λάδι στην αγορά!

Gazzetta team
Κίνδυνος για νοθευμένο λάδι στην αγορά!
​Μέχρι και θάνατο μπορεί να προκαλέσει η κατανάλωση ακατάλληλου κρέατος όπως επισημαίνουν ειδικοί. Την ίδια στιγμή προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι οι έλεγχοι στην αγορά είναι σχεδόν ανύπαρκτοι, καθώς ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ελέγχεται μια φορά στα δεκαπέντε χρόνια!

Αγνό παρθένο… ελαιόλαδο. Όχι και τόσο αγνό, το αντίθετο μάλιστα. Στο εμπόριο κυκλοφορούν λάδια αμφιβόλου ποιότητας, με προσμίξεις χρωματισμένων σπορέλαιων, επικίνδυνα για την δημόσια υγεία.

Τελευταία έχουμε διαπιστώσει κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα, ένα αυξημένο ποσοστό διακινούμενων προϊόντων που είναι νοθευμένα, σπορέλαια χρωματισμένα για να εμφανίζονται σαν έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Έτσι οι καταναλωτές όχι μόνο αγοράζουν χρωματισμένο λάδι... και το πληρώνουν ως έξτρα παρθένο, αλλά χωρίς να το γνωρίζουν επιβαρύνουν την υγεία τους καταναλώνοντας τέτοια έλαια.

Μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του STAR που εντόπισε καμένα και ψόφια αρνιά να τα πλένουν με σφουγγάρι και σαπούνι, λίγο πριν καταλήξουν στο τραπέζι μας, μεγαλώνουν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην δημόσια υγεία, καθώς αυτές οι υγειονομικές βόμβες μπορεί να μας στείλουν στον άλλο κόσμο σύμφωνα με τους ειδικούς.

Οι υγειονομικές αρχές πάντως, δεν εντόπισαν ακόμα το παράνομο εκτροφείο- σφαγείο, αφήνοντας στην κυριολεξία την δημόσια υγεία στην τύχη της ή καλύτερα στην ατυχία του καταναλωτή που θα φάει τα συγκεκριμένα κρέατα.

Και το χειρότερο από όλα; Οι έλεγχοι στην αγορά, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΕΦΕΤ είναι ανύπαρκτοι.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αγορά τροφίμων και να τα παρατηρούν επισταμένως πριν τα αγοράσουν γιατί αν τα καταναλώσουν, ίσως να είναι αργά.

Πηγή: star.gr