Η Google μάζεψε άρον άρον την πρωταπριλιάτικη φάρσα της (pics)

Gazzetta team
Η Google μάζεψε άρον άρον την πρωταπριλιάτικη φάρσα της (pics)
Να αφαιρέσει το πρωταπριλιάτικο αστείο της αναγκάστηκε η Google μετά από διαμαρτυρίες των χρηστών που το χρησιμοποίησαν και έχασαν μέχρι και τη δουλειά τους σύμφωνα με διεθνή μέσα.

Η Google για την ξεχωριστή ημέρα της πρωταπριλιάς είχε προσθέσει ένα πρωταπριλιάτικο κουμπί στο Gmail, το οποίο έστελνε ένα αστείο animation στους παραλήπτες του κάθε email.

To κουμπί εμφανιζόταν δίπλα από το Κουμπί «Aποστολή» του gmail και επιλέγοντάς το οι χρήστες απενεργοποιούσαν οποιαδήποτε συνομιλία που είχαν με τους παραλήπτη του email και του έστελναν ένα gif που έδειχνε ένα minion να πετάει κάτω ένα μικρόφωνο.

AdTech Ad

Τα παράπονα των χρηστών ήταν άμεσα και πολλά. Μερικοί από όσους είχαν επιλέξει το κουμπί διαμαρτύρονταν γιατί είχαν παρεξηγηεθί με φίλους τους ή αντιμετώπισαν μέχρι και προβλήματα με τη δουλειά τους μετά την αποστολή του email με τον συγκεκριμένο τρόπο.

Η εταιρεία αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. «Φαίνεται ότι φέτος κάναμε φάρσα στον εαυτό μας» ανέφερε στην δήλωσή της. «Σύμφωνα με τις ειδοποιήσεις που λάβαμε, το MicDrop χαρακτηριστικό μας, δημιούργησε περισσότερο πονοκέφαλο από ότι γέλιο. Λυπούμαστε πραγματικά γι αυτό».

Το κατέβασμα του μικροφώνου είναι ευρέως γνωστό σήμα όταν κάποιος κάνει μια καταληκτική δήλωση ή αντικρούει κάποια προηγούμενη πριν αποχωρήσει.

Η εταιρεία κατέβασε αρκετά γρήγορα το bug και ενημέρωσε τους χρήστες πως μπορούν να το απενεργοποιήσουν κάνοντας επανεκκίνηση της σελίδας.

Πηγή: insider.gr