Γεννηματά σε Τσίπρα: Πότε θα σκίσεις τη γάτα της διαπλοκής;

Gazzetta team
Γεννηματά σε Τσίπρα: Πότε θα σκίσεις τη γάτα της διαπλοκής;
Εξεταστική για όλους και για όλα ζήτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σήκωσε το γάντι που της είχε πετάξει νωρίτερα ο πρωθυπουργός. Επισήμανε ότι τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ άνοιξαν με πρωτοβουλία του ίδιου του Κινήματος και ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα: «Τι φοβάστε και δεν αποδέχεστε την πρόταση για εξεταστική για όλους και για όλα; Εμείς θα στηρίξουμε εξεταστική για δάνεια κομμάτων και media. Εσείς τι φοβάστε να κάνουμε εξεταστική από το 2002»;

Απάντησε και στις υποθέσεις παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις τις οποίες ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Είχατε υποσχεθεί ότι θα ακυρώσετε το μνημόνιο με έναν νόμο και ένα άρθρο. Δεν το κάνατε. Τώρα σας προκαλώ: ακυρώστε με ένα νόμο και ένα άρθρο όλους τους νόμους- παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Είστε κυβέρνηση μπορείτε αν το θέλετε» τόνισε η Φώφη Γεννηματά. «Είσαι κάθε λέξη από τα ψέματα που είπες» προσέθεσε.


Στο πλαίσιο αυτό, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά και αυτή σε παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη με στόχο να οικοδομήσει το δικό της καθεστώς. «Είστε απολογούμενος» είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι όλες οι μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς έχουν ανοίξει με πρωτοβουλία των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Η Φώφη Γεννηματά συνέχισε την επίθεσή της στην κυβέρνηση λέγοντας ότι προτιμά να μιλά για το παρελθόν προσπαθώντας να αποφύγει τις ευθύνες της. Όπως με τους πρόσφυγες και τη διαπραγμάτευση, θέματα για τα οποία η κυβέρνηση απλά φορτώνει τα βάρη στους πολίτες ή αφήνει να κάνουν τη δουλειά της μη κυβερνητικές οργανώσεις.

«Η χώρα βουλιάζει» προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά. «Θα σκίσετε τη γάτα της διαπλοκής» ρώτησε και επισήμανε για μία ακόμη φορά πως η λύση στα προβλήματα βρίσκεται στην εθνική συνεννόηση.

Πηγή: protothema.gr