Λάρνακα: Απελευθερώθηκαν οι περισσότεροι επιβάτες (pics)

Gazzetta team
Λάρνακα: Απελευθερώθηκαν οι περισσότεροι επιβάτες (pics)
Ανάμεσά τους και Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας - Βρετανοί, Ιταλός και Ιρλανδός οι τέσσερις όμηροι μέσα στο Airbus

Σχεδόν όλοι οι επιβάτες της πτήσης MS 181, όπου έχει σημειωθεί αεροπειρατεία και η οποία στις 8.46 προσγειώθηκε στη Λάρνακα, έχουν απελευθερωθεί εκτός από τέσσερις ξένους και το πλήρωμα.

Οι τέσσερις επιβάτες που έχουν κρατηθεί όμηροι είναι Βρετανοί, ένας Ιταλός και ένας Ιρλανδός.

Οι διαπραγματεύσεις γίνονται μεταξύ του αεροπειρατή, ο οποίος φέρεται να ζητά πολιτικό άσυλο, και της αστυνομίας, μέσω του πιλότου.



Ανάμεσα σε όσους απελευθερώθηκαν είναι και δύο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος.

Οι πρώτες πληροφορίες για την πτήση MS181 μιλούν για έναν αεροπειρατή, ο οποίος λίγο πριν τις 10 το πρωί άρχισε να απελευθερώνει επιβάτες. Ο αεροπειρατής απείλησε να ανατινάξει τη ζώνη με εκρηκτικά που φορά ενώ η αστυνομία έλαβε εντολή να μείνει μακριά από το αεροσκάφος.

Οσον αφορά τον αριθμό των επιβαινόντων, ενώ στην αρχή αναφέρθηκε πως είναι 81, τελικά πρόκειται για 55 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα. Οπως έγινε γνωστό από αιγυπτιακά ΜΜΕ, εντός του αεροσκάφους επιβαίνουν 10 Αμερικανοί και 8 Βρετανοί.



Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας μετέβη ο ΕΑΟ (Ειδικός Αντιτρομοκρατικός Ουλαμός) της Κυπριακής Αστυνομίας και λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησε η απελεύθερωση των ομήρων.

Η αεροπειρατία απασχόλησε και τη συνάντηση του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς με τον Κύπριο πρόεδρο να σχολιάζει ότι «όλα έχουν να κάνουν πάντα με μια γυναίκα».

Επίσης, στην Κύπρο, έχει στηθεί κέντρο διαχείρισης κρίσεων στο υπουργείο Εξωτερικών με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών, Αμυνας, Συγκοινωνιών και Δημοσίας Τάξης.

Το αεροδρόμιο Λάρνακας έχει κλείσει και οι πτήσεις εκτρέπονται προς άλλα αεροδρόμια.



Πηγή: protothema.gr