+slo-gun

Το live της αεροπειρατείας στην Κύπρο (pics&vid)

Το live της αεροπειρατείας στην Κύπρο (pics&vid)

H μια ανατροπή διαδέχεται την άλλη στο θρίλερ με την αεροπειρατεία στην Κύπρο. Ενώ και ο Κύπριος Πρόεδρος είχε πει ότι όλα έγιναν για μια γυναίκα και ότι ο αεροπειρατής δεν είναι τρομοκράτης, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αεροπειρατεία δεν έχει πρωτίστως προσωπικά κίνητρα, αλλά πολιτικά. Στην επιστολή του ο αεροπειρατής φέρεται να ζητεί να επικοινωνήσει με αξιωματούχους της ΕΕ.

Το live της αεροπειρατείας στην Κύπρο (pics&vid)

 

14:41 Παραδόθηκε ο αεροπειρατής σύμφωνα με το ΡΙΚ.

14:35 Σταδιακά αποβιβάζονταν από το αεροσκάφος οι όμηροι

Η Καθημερινή Κύπρου έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του αεροπειρατή μέσα από το αεροσκάφος. Ο δράστης φοράει μία ζώνη με εκρηκτικά -όπως ισχυρίζεται ο ίδιος-.

14:11 Εξι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές στο αεροδρόμειο της Λάρνακας

14:02 Η Αστυνομία προχωρά στην εκκένωση εστιατορίων και υποστατικών στην περιοχή Μακένζι σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το αεροδρόμιο.

14:01 Η Αστυνομία απομάκρυνε ακόμα περισσότερο τους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία από το χώρο. Τους ζήτησε να μετακινηθούν ακόμα 500 μέτρα πιο μακριά. -

14:00  Οι αιγυπτιακές Αρχές ξεκαθαρίζουν ότι ο αεροπειρατής είναι αιγυπτιακής υπηκοότητας και το όνομά του είναι Σαϊφ Ελ Ντι Μουσταφά. Πρόκειται για αντιπολιτευόμενο της κυβέρνησης Ελ Σίσι και σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρώην στέλεχος του αιγυπτιακού στρατού. 

13:56 Η Αστυνομία εκκένωσε ολόκληρη την περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία έχουν απομακρυνθεί όλοι οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας ενώ εκκενώθηκαν και όλα τα κέντρα αναψυχής που βρίσκονται στην περιοχή Μακένζι.

13:31 Οι αρχές απομάκρυναν τους δημοσιογράφους από το χώρο του αεροδρομίου. Δεν αποκλείεται να διεξαχθεί επιχείρηση της αστυνομίας για εξουδετέρωση του αεροπειρατή. 

13:00 Μεταφράζεται επιστολή του αεροπειρατή

12:54 Η απελευθέρωση κρατούμενων γυναικών στις αιγυπτιακές φυλακές ανάμεσα στα αιτήματα του αεροπειρατή, σύμφωνα με πληροφορίες.

12:51 Aεροσκάφη  C130 έχουν προσγειωθεί στην Πάφο με ειδική ομάδα Αιγύπτιων Κομμάντος.

12:45 Στο αεροπλάνο επέβαιναν δύο άτομα ελληνικής καταγωγής, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους. Στο αεροδρόμιο Λάρνακας έχει μεταβεί ο Έλληνας Πρέσβης Ηλίας Φωτόπουλος.

12:40 Nέα ανατροπή στο θρίλερ της αεροπειρατείας της Κύπρου. Δεν πρόκειται για καθηγητή κτηνιατρικής αλλά για Αιγύπτιο αξιωματούχο. Κατά πληροφορίες το όνομά του είναι Σελίχ Ελτίμ Μουσταφά, ενώ αναφέρουν ξανά ότι ο δράστης είναι ζωσμένος με εκρηκτικά. 

12:32 Επτά άτομα είναι μέσα στο αεροσκάφος (3 επιβάτες και 4 μέλη πληρώματος), όπως αναφέρει στη συνέντευξη Τύπου ανώτατος Αιγύπτιος αξιωματούχος. Ο κυβερνήτης, ο συγκυβερνήτης, μια αεροσυνοδός, ένας άνθρωπος της ασφάλειας και τρεις επιβάτες.

12:30 Ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου.

12:30 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, είχε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, σχετικά με την αεροπειρατεία του αεροσκάφους των αιγυπτιακών αερογραμμών, το οποίο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Την τηλεφωνική επικοινωνία ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

12:10 Στο αεροδρόμιο βρίσκεται ήδη η πρώην σύζυγος του αεροπειρατή, προκειμένου να συζητήσει μαζί του.

11:58 Και το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου επιβεβαιώνει ότι μέσα στο αεροπλάνο βρίσκονται «αρκετοί επιβάτες», όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.  

11:55 Ο Guardian αναφέρει ότι μέσα στο αεροσκάφος βρίσκονται 2 μέλη του πληρώματος και έως 18 επιβάτες.

11:45 Η Κύπρια πρώην σύζυγος του αεροπειρατή είναι 51 ετών και μητέρα πέντε παιδιών ηλικίας από 20 μέχρι 31 ετών.

11:43 Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός του αεροσκάφους παραμένουν εκτός από τον αεροπειρατή, δύο μέλη του πληρώματος (ένας εκτ των οποίων είναι ο κυβερνήτης) και οι πέντε Ευρωπαίοι επιβάτες. Τα υπόλοιπα πέντε μέλη του πληρώματος κατάβηκαν μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες. 

11:43 Ο Αιγύπτιος αεροπειρατής είναι καθηγητής Κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.

11:28 Σύμφωνα με το Sputnik ο αεροπειρατής φέρεται να απελευθέρωσε όλους τους επιβάτες και κρατάει μέσα στο αεροσκάφος μόνο τα μέλη του πληρώματος. 

11:25 Η γυναίκα που θέλει να δει ο αεροπειρατής είναι η Κύπρια Μαρίνα Παράσχου, η οποία μεταφέρεται από την Ορόκλινη στο αεροδρόμιο για να συνομιλήσει με τον δράστη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης ήταν παντρεμένος με τη συγκεκριμένη γυναίκα και έχουν 4 παιδιά.  

11:15 Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Guardian, ο δράστης είναι από τον Λίβανο. Επίσης, πάντα σύμφωνα με τον Guardian, ζητά πολιτικό άσυλο.

10:54 Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κίνητρα του αεροπειρατή είναι προσωπικά. Συγκεκριμένα φέρεται να ζήτησε να παραδοθεί στην πρώην γυναίκα του πυ ζει στη Λάρκανα 4σέλιδη επιστολή. Το όνομα της γυναίκας έχει γνωστοποιηθεί στις κυπριακές αρχές.  

10:46 Κυπριακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι τελικά όμηροι του αεροπειρατή είναι 15 άτομα, χωρίς να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες.

10:40 Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ ο αεροπειρατής έχει ζητήσει να στείλει γράμμα τεσσάρων σελίδων, γραμμένο στα αραβικά, σε γυναίκα που βρίσκεται στην Κύπρο. Το όνομα της γυναίκας έχει ήδη δοθεί στις αρχές.

10:35 Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τους ομήρους που κρατάει ακόμα μέσα στο αεροσκάφος ο αεροπειρατής. Η Egypt Air και ο διευθυντής ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Ζήνων αναφέρουν πως εντός του αεροσκάφους παραμένουν 5 αλλοδαποί επιβάτες (3 Βρετανοί, 1 Ιρλανδός και ένας Ιταλός) καθώς και το επταμελές πλήρωμα. 
Σύμφωνα με το Sky news οι επιβάτες που παραμένουν μέσα στο αεροσκάφος είναι 4 συν το πλήρωμα.

10:25 Η Egypt Air επιβεβαίωνει μέσω του twitter ότι ο τρομοκράτης είναι ζωσμένος με εκρηκτικά

10:24 Το πρώτο βίντεο από το αεροδρόμιο της Λάρνακας

10:22 Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για δεύτερο αεροπειρατή εντός του αεροσκάφους

10:21 Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο αεροπειρατής ήθελε να κατευθύνει το αεροπλάνο στην Τουρκία

10:21 Εχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις

10:11 Οπως μεταδίδουν αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσα στους επιβάτες που παραμένουν μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους, βρίσκονται 10 Αμερικανοί και 8 Βρετανοί πολίτες.

10:05 Απελευθερώνονται γυναίκες και παιδιά

10:03 Σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με τον αεροπειρατή

10:02 Το ΑΡ μεταδίδει επικαλούμενο Κύπιρο αξιωματούχο ότι υπάρχουν υποψίες ότι στο αεροσκάφος υπάρχει βόμβα

09:58 Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Στο Airbus 320 πτήση 181, με 81 επιβάτες από την Αλεξάνδρεια στο αεροδρομίου του Καΐρου υπάρχει υπόθεση απαγωγής.

Ο πιλότος Ομάρ Τζαμάλ ανέφερε πως υπάρχει απειλή από την παρουσία επιβάτη, που έχει στην κατοχή του ζώνη με εκρηκτικά. Ανάγκασε τον πιλότο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάρκανας στην Κύπρο στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, με τις αρχές να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς».

09:56 Πληροφορίες αναφέρουν ότι αφέθηκαν να κατέβουν από το αεροσκάφος γυναίκες, άνδρες και παιδιά αιγυπτιακής καταγωγής

09:53 Το όνομα του πιλότου κατά πληροφορίες είναι Ομάρ Τζαμάλ

09:52 Ο αεροπειρατής φορά ζώνη με εκρηκτικά

09:50 Σε συναγερμό έχουν τεθεί όλες οι δυνάμεις ασφαλείας, ενώ έχουν συσταθεί 2 κέντρα χειρισμού κρίσεως.

09:49 Στο αεροδρόμιο βρίσκονται οι υπουργοί Άμυνας, Μεταφορών και Εξωτερικών και έχουν μεταβεί ασθενοφόρα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ενώ το αεροδρόμιο Λάρνακας έχει κλείσει και όλα τα αεροσκάφη που θα προσγειώνονταν στην πόλη, κατευθύνονται στο αεροδρόμιο Πάφου.

09:48 Ο αεροπειρατής φέρεται να ζήτησε πολιτικό άσυλο

09:47 Αξιωματούχος της κυπριακής κυβέρνησης αναφέρει ότι ο αεροπειρατής άφησε να βγουν από το αεροσκάφος γυναίκες και παιδιά αιγυπτιακής υπηκοότητας. 

09:40 Κυπριακά μέσααναφέρουν ότι ο αεροπειρατής είναι διατεθειμένος να αφήσει να βγουν από το αεροσκάφος 12 παιδιά και 2 γυναίκες

09:30 Ενας αεροπειρατής στο αεροσκάφος. Υποστηρίζει ότι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και ότι υπάρχει βόμβα στο αεροσκάφος

09:28 Σύμφωνα με πληροφορίες ο αεροπειρατής είναι ένας και είναι οπλισμένος

Πηγή: iefimerida.gr

Best of internet