Νεκρός ο υπαρχηγός του ISIS -Τον σκότωσαν στη Συρία Αμερικανοί κομάντος

Gazzetta team
Νεκρός ο υπαρχηγός του ISIS -Τον σκότωσαν στη Συρία Αμερικανοί κομάντος
Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις σκότωσαν το «Νο 2» του ISIS, τον Haji Imam, όπως ανακοίνωσε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος την Παρασκευή.

Η επιχείρηση έλαβε χώρα στη Συρία, χωρίς να έχει γνωστή η περιοχή. Σύμφωνα με το NBC, ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ας Κάρτερ θα κάνει αργότερα δηλώσεις για την εν λόγω επιχείρηση.

O Abd al-Rahman Mustafa al-Qaduli, όπως είναι το πλήρες όνομά του, εθεωρείτο το δεξί χέρι του Omar al-Baghdadi, αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους.

Οπως εκτιμούν στρατιωτικοί αναλυτές, ο θάνατος του Haji Imam μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό πλήγμα για το ISIS, που ήδη αντιμετωπίζει στρατιωτικές ήττες τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.

Πέρυσι, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι προσέφερε αμοιβή 7 εκατ. δολαρίων σε όποιον θα έδινε πληροφορίες που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό του.

Ο γνωστός τζιχαντιστής αναφέρεται ότι σκοτώθηκε κατόπιν επιχείρησης ειδικών αμερικανικών δυνάμεων που βρίσκονται στη Συρία. Αλλοι τρεις μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έπεσαν επίσης νεκροί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Πηγή: iefimerida.gr