Ομπάμα για το μακελειό στις Βρυξέλλες: Πρέπει να ενωθούμε όλοι κατά της τρομοκρατίας

Gazzetta team
Ομπάμα για το μακελειό στις Βρυξέλλες: Πρέπει να ενωθούμε όλοι κατά της τρομοκρατίας
Οι σκέψεις όλων των Αμερικανών είναι σε όλους τους Βέλγους, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ - Η τρομοκρατία δε θα τα καταφέρουν, είπε η Χίλαρι Κλίντον.

«Είμαστε αλληλέγγυοι με όσους καταδικάζουν αυτές τις αποτρόπαιες επιθέσεις», δήλωσε για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, από την Κούβα όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ο Ομπάμα κάλεσε, μάλιστα, τους Κουβανούς πολίτες να στείλουν ένα μήνυμα ειρήνης, λέγοντας στα ισπανικά «un saludo de paz», επισημαίνοντας πως πρέπει όλοι να ενωθούμε κατά της τρομοκρατίας.

«Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι ανεξάρτητα από την εθνικότητα, την φυλή, ή τη θρησκεία για να πολεμήσουμε την μάστιγα της τρομοκρατίας. Οι σκέψεις όλων των Αμερικανών πολιτών είναι με τους πολίτες των Βρυξελλών», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, ο Ομπάμα τόνισε πως οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να στηρίξουν τον εταίρο και φίλο Βέλγιο, στην έρευνα για τον εντοπισμό των υπευθύνων πίσω από τις σημερινές επιθέσεις.

Από την άλλη, η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ με ανάρτησή της στο Twitter εξέφρασε τη θλίψη της για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

«Οι σκέψεις κι οι προσευχές μου πηγαίνουν στις οικογένειες εκείνων που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν και σε όλο το λαό του Βελγίου. Αυτοί οι τρομοκράτες προσπαθούν να υποβιβάσουν τις δημοκρατικές αξίες που αποτελούν θεμέλιο του τρόπου ζωής μας. Δεν θα τα καταφέρουν ποτέ», τόνισε η Χίλαρι Κλίντον.

Πηγή: protothema.gr