Ελληνας από τις Βρυξέλλες στο gazzetta.gr: «Σκέτη τρέλα, παιδικά κλάματα παντού»

Ελληνας από τις Βρυξέλλες στο gazzetta.gr: «Σκέτη τρέλα, παιδικά κλάματα παντού»
Ενας Έλληνας που ζει και εργάζεται κοντά στην περιοχή που έγινε η πολύνεκρη επίθεση, ο Ιάκωβος Τσαγκάρης, περιέγραψε στο gazzetta.gr την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη!

Τα πάντα είναι κλειστά, κραυγές αγωνίας και παιδικά κλάματα δημιουργούν την απόλυτη... βουβαμάρα. Ο Ιάκωβος Τσαγκάρης, ένας Έλληνας που τον τελευταία καιρό ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες, κοντά στην περιοχή της έκρηξης, περιέγραψε στο gazzetta.gr τα όσα ζει τις τελευταίες ώρες - από την ώρα που άνοιξε τα μάτια του.

Ο Ιάκωβος, από θαύμα δεν έπεσε πάνω στην ώρα του χτυπήματος, ενώ η κοπέλα του θα μπορούσε να είναι στο αεροδρόμιο αν αποφάσιζε να επιστρέψει στην Αθήνα σήμερα και όχι χθες!

«Η κατάσταση που επικρατεί εδώ μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο με μία λέξη: "τρέλα"», μας λέει σοκαρισμένος ο Ιάκωβος, με τους ήχους από τα περιπολικά να καλύπτουν την φωνή του στο τηλεφώνημά μας και μας περιγράφει στη συνέχεια:

«Εγώ περνάω από το σημείο που έγινε η έκρηξη κάθε πρωί στις 9:25 με τη μηχανή μου για να πάω στη δουλειά μου. Το χτύπημα έγινε στις 9:00. Όταν πέρασα για να πάω στην εργασία μου όλοι οι δρόμοι ήταν κλειστοί. Κορδέλες της αστυνομίας παντού, αστυνομικοί, περιπολικά σε όλους τους δρόμους. Το μόνο που βλέπεις είναι δημοσιογράφοι, αστυνομικοί και κόσμο να είναι σε απόγνωση. Παιδιά κλαίνε, φωνές! Σκέτη τρέλα.

Το Μάελμπεκ, που είναι το μετρό φυσικά είναι κλειστό, όπως κι η περιοχή Σούμαν όπου βρίσκεται και το κτήριο της κομισιόν. Εννοείται ότι από την πολυσύχναστη λεωφόρο Αρτ Λουά δεν περνάει ψυχή. Τα πάντα είναι κλειστά.

Εμένα με ξύπνησε αδερφή μου το πρωί ανήσυχη για να δει αν είμαι καλά. Η κοπέλα μου έφυγε χθες από τις Βρυξέλλες για την Αθήνα. Ευτυχώς έφυγε χθες.

Μακάρι να σταματήσει εδώ όλο αυτό. Δεν έχω κάτι άλλο να πω».