26 νεκροί από μάχες τζιχαντιστών-στρατιωτών στην Παλμύρα

Gazzetta team
26 νεκροί από μάχες τζιχαντιστών-στρατιωτών στην Παλμύρα
Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν 26 Σύρους στρατιώτες δυτικά της Παλμύρας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχουν προωθηθεί τις τελευταίες ημέρες στην Παλμύρα, με την υποστήριξη της ρωσικής και της συριακής πολεμικής αεροπορίας. Την περασμένη εβδομάδα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι ο συριακός στρατός θα ανακαταλάβει σύντομα την Παλμύρα από τους τζιχαντιστές που την έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους εδώ και περίπου έναν χρόνο.

Εκτός από την αρχαιολογική αξία της παλιάς, ρωμαϊκής πόλης, η Παλμύρα θεωρείται περιοχή στρατηγικής σημασίας αφού βρίσκεται πάνω σε έναν αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη δυτική Συρία με τις ανατολικές περιοχές, τα προπύργια του ΙΚ.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η μάχη δόθηκε περίπου 4 χιλιόμετρα δυτικά της Παλμύρας. Ο αριθμός των θυμάτων δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλες πηγές. Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Συρίας SANA μετέδωσε ότι ο στρατός και οι συμμαχικές δυνάμεις, με την υποστήριξη της συριακής πολεμικής αεροπορίας, διεξήγαν επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους γύρω από την Παλμύρα και την Καριατάιν, μια πόλη που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικότερα.

Στη νότια Συρία, μια οργάνωση που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε ένα χωριό κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία και τα Υψώματα του Γκολάν, εκδιώκοντας από την περιοχή τους άνδρες του Μετώπου Αλ Νόσρα, του παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη Συρία. Η Ταξιαρχία των Μαρτύρων του Γιάρμουκ κατέλαβε το χωριό Τάσιλ και ο Άμπου Σάλεχ αλ Μουσαλίμα, ο διοικητής του Μετώπου στη νότια Συρία, σκοτώθηκε στη μάχη, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Σκοτώθηκαν επίσης άλλοι τρεις μαχητές άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων που μάχονταν στο πλευρό του Μετώπου.

Το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο Αλ Νόσρα έχουν αποκλειστεί από την εκεχειρία η οποία διαρκεί εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες στη Συρία.

Πηγή: koolnews.gr