Καμμένος: Δεν υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης για τον Μουζάλα

Gazzetta team
Καμμένος: Δεν υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης για τον Μουζάλα
Δεν υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων προς τον κ. Μουζάλα. Αν θα παραιτηθεί η όχι είναι ζήτημα δικό του, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Δεν ζήτησα από τον Πρωθυπουργό να παραιτήσει τον κ. Μουζάλα, αλλά από τον κ. Μουζάλα να παραιτηθεί. Τον Πρωθυπουργό δεν τον αναμειγνύω» δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Οταν ρωτήθηκε αν θα παραιτηθεί ο κ. Μουζάλας, ο κ. Καμμένος είπε ότι αυτο θα το δούμε χωρίς ψήφο εμπιστοσύνης σπό την Κοινοβουλευτική Ομάδα ένας υπουργός πώς μπορεί να σταθεί;

Στη συνέχεια μιλώντας για το θέμα της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή την Τρίτη ο αρχηγός των ΑΝΕΛ είπε ότι
«είναι ώρα να ακουστούν αλήθειες για τα θέματα της διαπλοκλής της Δικαιοσύνης. Να μάθουν οι Ελληνες πως αυτή η κυβέρνηση θα τελειώσει με την διαφθορά.

Η συνεδρίαση της ΚΟ

Συνεδρίασε το πρωϊ της Πέμπτης, κλιμακώνοντας την πίεση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, προκειμένου το κόμμα να καθορίσει τη στάση τους έναντι της κυβέρνησης μετά την «γκάφα» Μουζάλα ο οποίος αποκάλεσε την πΓΔΜ, «Μακεδονία».

Σημειώνεται ότι στην συνεδρίαση συμμετείχε και ο Παύλος Χαϊκάλης, πρώην βουλευτής του κόμματος και πρώην υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» η πλειοψηφία των βουλευτών υποστήριξαν στη συνεδρίαση ότι δεν ανέχονται μέλος της κυβέρνησης να αποκαλεί την πΓΔΜ, «Μακεδονία». Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ στη συνεδίραση της ΚΟ υποστήριξαν ότι πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την κυβέρνηση καθώς είναι αυτοί που υποστηρίζουν τα εθνικά θέματα και τα θέματα θρησκείας και ζητούν να παραιτηθεί ο κ. Μουζάλας όχι για το πρόσωπό του αλλά για τις δηλώσεις που έκανε και έδωσαν το δικαωμα σε κάποιους εθνομηδενιστές όπως οι Παπανδρέου και Ρεπούση να αρχίσουν να κάνουν δηλώσεις για το θέμα της «Μακεδονίας» και να βγάλουν ένα σάιτ με 1000 υπογραφές που έρχεται αντιμέτωπο με τα 3.5 εκατ. των υπογραφών που μάζεψε ο Μακαριστός Χριστόδουλος και τις αποφάσεις του συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική.

Ως προς τις σχέσεις του κ. Καμμένο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αυτές είναι άριστες και έχουν δεσμευθεί σύμφωνα με πηγές από τους ΑΝΕΛ ότι όταν επιστρέψουν από τα ταξίδια τους στο εξωτερικό και μετά την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή την προσεχή Τρίτη, δηλαδή την Τετάρτη να αντιμετωπίσουν το θέμα.

Ο Πάνος Καμμένος έχει ήδη ζητήσει την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής και έχει ενημερώσει σχετικά και τον Πρωθυπουργό και καλεί για την Πέμπτη εκτάκτως τους βουλευτές του για να αποφασίσουν τι θα πράξουν σε περίπτωση που ο κ. Μουζάλας παραμείνει στη θέση του.

Σε ανάρτησή του στο twitter αργά το βράδι της Τετάρτης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δίνει συνέχεια στις προειδοποιήσεις του για τον κυβερνητικό συνασπισμό: «Παραίτηση Μουζάλα προϋπόθεση»...

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ότι έχω δημόσια δηλώσει ισχύει, δεν αλλάζω θέσεις, αύριο η ΚΟ των ΑΝΕΛ, παραίτηση Μουζάλα προϋπόθεση».

Αν και δεν διευκρινίζει για ποιο πράγμα είναι προϋπόθεση η παραίτηση Μουζάλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Π.Καμμένος έχει απειλήσει με παραίτηση του ιδίου και των υπουργών που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ.

Χαρακτηριστικό της έντασης που υπάρχει στις σχέσεις της συγκυβέρνησης είναι και η απόφαση του Πάνου Καμένου να αναβάλει την προγραμματισμένη του επίσκεψη στις ΗΠΑ περιμένοντας να εξελιχθεί η κατάσταση που δημιουργήθηκε με το «ατόπημα», όπως το χαρακτηρίζει του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής.

Το σκηνικό περιεπλάκη με την διακίνηση της πληροφορίας ότι ο κ. Καμμένος, σε μία πρωτοφανή και αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία, έχει καλέσει το πρωί της Πέμπτης σε σύσκεψη του αρχηγούς των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις πολιτικές εξελίξεις!

Την ίδια ώρα στήριξη προσφέρει στον αναπληρωτή υπουργό με δηλώσεις του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις

Οπως Το Βήμα πληροφορείται ο κ. Καμένος εμφανίζεται οργισμένος με τη στάση που διατηρεί το Μέγαρο Μαξίμου κυρίως για δυο λόγους.

- Διότι το Μέγαρο Μαξίμου επέμενε στην απομάκρυνση δικών του στελεχών όπως του Παύλου Χαϊκάλη, του Δημήτρη Καμένου και του Παν. Σγουρίδη για δηλώσεις ή πράξεις στις οποίες προέβησαν ενώ αντίθετα δεν έγινε αμέσως αποδεκτό το αίτημά του για παραίτηση του κ. Μουζάλα.

-Ο δεύτερος λόγος, σύμφωνα με πληροφορίες , είναι ότι ο κ. Κάμενος θεωρεί ότι τον έχουν αποψιλώσει από τις αρμοδιότητές του στο προσφυγικό ενώ ο ίδιος έχει κάνει όλη τη δουλειά (με τα hot spots και με το ΝΑΤΟ) και δώσανε αρμοδιότητες στους «Συριζαίους» Βίτσα, Δρίτσα , Μουζάλα και Κυρίτση.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Καμμένος είπε ότι εκείνος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής το βράδυ της Τρίτης. Ο πρωθυπουργός απέφυγε να πάρει θέση και απάντησε ότι θα έχουν νέα επικοινωνία αφού πρώτα δει το απόσπασμα από την επίμαχη συνέντευξη του κ. Μουζάλα.

«Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό για το θέμα και ότι ζητάω την παραίτηση του κ. Μουζάλα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, ανακοινώνοντας πως συγκάλεσε συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ το πρωί της Πέμπτης.

«Δεν είναι προσωπικό το θέμα με τον κ. Μουζάλα, αλλά πρέπει να φύγει από την κυβέρνηση, όπως έφυγαν οι κ. Καμμένος και Σγουρίδης για τις δηλώσεις τους» είπε στον Βήμα 99,5 η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Πηγή: tovima.gr