Κουτσούμπας: «Νόμος - λαιμητόμος του ασφαλιστικού το νομοσχέδιο»

Gazzetta team
Κουτσούμπας: «Νόμος - λαιμητόμος του ασφαλιστικού το νομοσχέδιο»
«Οι διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο που βρίσκονται σε εξέλιξη, δυστυχώς θα οδηγήσουν σε όλους τους τομείς και στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα σε ακόμα χειρότερα μέτρα απ' αυτά για τα οποία μας ενημέρωσε η κυβέρνηση όταν μας έδωσε το πρώτο σχέδιό της» δήλωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ο λαός, όλοι οι κλάδοι των εργαζομένων πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα και κινητοποίηση για να μην έρθει τελικά αυτό το νομοσχέδιο στη Βουλή και εάν έρθει να καταψηφιστεί, να μην πάρει την απαιτούμενη πλειοψηφία, γιατί πρόκειται πραγματικά για ταφόπλακα του ασφαλιστικού συστήματος, για ένα νόμο - λαιμητόμο και θίγει όλους τους εργαζόμενους: Τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα, τους δημοσιογράφους, επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, φτωχούς αγρότες, νέους και νέες» πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας καταλήγοντας «μας αφορά όλους, άρα λαϊκή κινητοποίηση και συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στις απεργίες που εξαγγέλλουν τα συνδικάτα, τα σωματεία, οι σύλλογοι αυτό το διάστημα, με πρώτο σταθμό τη 48ωρη πανεργατική - πανυπαλληλική απεργία όταν τολμήσει να το φέρει στη Βουλή».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος, είπε ότι η Ένωση Συντακτών έχει ξεκινήσει μια σειρά ενημερωτικών επαφών των φορέων και των πολιτικών κομμάτων σχετικά με τα αιτήματα του κλάδου και σε σχέση με το ασφαλιστικό.

Χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική την συζήτηση που είχε η αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, προσθέτοντας «νομίζω ότι εκείνο που έχουμε καταλήξει είναι πως θα δοθεί μια σκληρή μάχη για να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο το οποίο γκρεμίζει ασφαλιστικά δικαιώματα και φτιάχνει ένα πολύ κακό τοπίο εργασιακών σχέσεων για την επόμενη ημέρα».

Πηγή: ethnos.gr