Ήττα του Τραμπ στο Ουαϊόμινγκ και την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα

Gazzetta team
Ήττα του Τραμπ στο Ουαϊόμινγκ και την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ηττήθηκε στις ρεπουμπλικανικές συνελεύσεις (caucus) στην πολιτεία Ουαϊόμινγκ και στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, αλλά εξακολουθεί να παραμένει πρώτος στην κούρσα για το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Και όλα αυτά με φόντο τα επεισόδια που σημάδεψαν την εκδήλωση του Τραμπ στο Σικάγο. Στο Ουαϊόμινγκ, ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ προηγείται με εννέα από τους 12 εκλέκτορες που επρόκειτο να αναδειχθούν με 66% των ψήφων, αφήνοντας πίσω τον γερουσιαστή της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο (19,5%) και τον Ντόναλντ Τραμπ (7,2%).

Στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Washington DC, ο Ρούμπιο επικράτησε του Τζον Κέισικ με 37,3% έναντι 35,5% που έλαβε ο κυβερνήτης του Οχάιο, ενώ ο Τραμπ είναι στην τρίτη θέση με 13,8%.

Παρά τις δύο ήττες, ο Τραμπ διατηρεί ισχυρό προβάδισμα όσον αφορά τους εκλέκτορες στην κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που εντείνεται καθώς πλησιάζει πάλι η «Σούπερ Τρίτη» για τις ΗΠΑ με πέντε μεγάλες πολιτείες (Φλόριντα, Ιλινόι, Μιζούρι, Οχάιο, Βόρεια Καρολίνα) να ψηφίζουν.

Πηγή: tanea.gr