Γεροβασίλη: Το Πάσχα τελειώνουν φορολογικό, ασφαλιστικό και κόκκινα δάνεια

Gazzetta team
Γεροβασίλη: Το Πάσχα τελειώνουν φορολογικό, ασφαλιστικό και κόκκινα δάνεια
Την αισιοδοξία της εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σχετικά με την αξιολόγηση, λέγοντας πως αν και η χώρα βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, τα μηνύματα είναι θετικά και εκτίμηση της κυβέρνησης είναι ότι περίπου το δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα περάσουμε σε ρυθμούς ανάπτυξης.

«Είμαστε στην αρχή της αξιολόγησης σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία. Όπως δείχνουν όλα τα μηνύματα, είναι μία διαδικασία που θα ολοκληρωθεί, και είμαστε υποχρεωμένοι να ολοκληρωθεί, γιατί ο στόχος είναι να αποκαταστήσουμε την οικονομία, την εμπιστοσύνη στην οικονομία της χώρας, για να μπορέσουμε να περάσουμε σε ρυθμούς ανάπτυξης, που στόχος είναι να συμβεί περίπου από το δεύτερο εξάμηνο και μετά του έτους που διανύουμε», τόνισε η κ. Γεροβασίλη και προσέθεσε:

«Η αξιολόγηση ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και εκτίμηση μας είναι, που δεν είναι μόνο δική μας, είναι και διατυπωμένη, έχουμε τα μηνύματα ότι θα προχωρήσει και σχεδόν στο Πάσχα τα ζητήματα φορολογικού, ασφαλιστικού, διαχείρισης κόκκινων δανείων και του Ταμείου αξιοποίησης περιουσίας, ζητήματα κρίσιμα, θα έχουν τελειώσει. Πιστεύουμε πως, είμαστε σε καλό δρόμο υπάρχει μια υποχώρηση εκ μέρους του ΔΝΤ και έχει αποτυπωθεί. Ταυτόχρονα, ξεκινάει η συζήτηση για το χρέος το οποίο θεωρούμε κομβικό σημείο για την εξέλιξη της οικονομίας της χώρας και για τα επόμενα χρόνια. Είμαστε σε κρίσιμο σημείο, πλην όμως με θετικά μηνύματα».

Πηγή: iefimerida.gr