Πτήση MH370: Βρέθηκαν και άλλα κομμάτια που πιθανολογείται ότι ανήκουν στο μοιραίο Boeing (pics)

Gazzetta team
Πτήση MH370: Βρέθηκαν και άλλα κομμάτια που πιθανολογείται ότι ανήκουν στο μοιραίο Boeing (pics)
Τα εντόπισε ένας 18χρονος από τη Νότιο Αφρική - Περίπου δέκα ημέρες μετά τα πρώτα τμήματα που ξεβράστηκαν σε παραλία της Μοζαμβίκης

Νέα τμήματα που πιθανολογείται ότι ανήκουν στο Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών, το οποίο εκτελούσε τη μοιραία πτήση MH370, βρέθηκαν σε παραλία της Μοζαμβίκης.

Έπειτα από σχεδόν δέκα ημέρες από τα πρώτα κομμάτια που εντοπίστηκαν στις ακτές της χώρας και εξετάζονται από ειδικούς στην Αυστραλία, νέα τμήματα ξεβράστηκαν σε παραλία της Μοζαμβίκης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Κάσπερ Λότερ από το Νότιο Αφρική, ο γιος του βρήκε το κομμάτι στις 30 Δεκεμβρίου κοντά στην πόλη Σάι Σάι και επέστρεψε με αυτό στη γενέτειρά του.

Ο άνδρας αναφέρει πως το τμήματα που εντόπισε ο γιος του φέρει πενταψήφια επιγραφή.

Ο Λότερ δήλωσε πως η σύζυγός του επικοινώνησε με τις αυστραλιανές αρχές την περασμένη εβδομάδα αφού έγινε γνωστό πως βρέθηκαν κομμάτια που πιθανολογείται ότι ανήκουν στο μοιραίο αεροσκάφος.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι οι αρχές της Αυστραλίας ανέφεραν πως ο αριθμός που αναγράφεται ενδέχεται να αποκαλύπτει ότι το τμήμα ανήκει σε ένα Boeing 777.

Εκπρόσωπος της νοτιοαφρικανικής πολεμικής αεροπορίας δήλωσε πως και αυτά τα τμήματα θα σταλούν στην Αυστραλία για περαιτέρω έρευνα.

Ο Λότερ υποστήριξε ότι όταν είδε για πρώτη φορά το κομμάτι το θεώρησε «σκουπίδι» εικάζοντας ότι πρόκειται για συντρίμμια από κάποιο σκάφος, ωστόσο, ο 18χρονος γιος του, Λίαμ, επέμεινε να το πάρει μαζί του στη Νότιο Αφρική, καθώς ήταν πεπεισμένος ότι ανήκει στο αεροσκάφος που εξαφανίστηκε στον Ινδικό Ωκεανό πριν δύο χρόνια ενώ εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ - Πεκίνο μεταφέροντας 239 επιβάτες.

«Ήταν ανένδοτος, ήθελε να το πάρει σπίτι γιατί είχε τον αριθμό πάνω», δήλωσε ο Λότερ προσθέτοντας πως ο γιος του δεν είναι λάτρης της αεροπορίας αλλά τον προσέλκυσαν τα συντρίμμια για κάποιο λόγο.

Ο 18χρονος από την άλλη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό East Coast Radio, είπε: «Το σηκώσαμε και το γύρισα και είχε σαν μία καμπύλη. Μπορούσες να δεις ότι ήταν βιδωμένο κάπου γιατί υπήρχαν οπές στη μία πλευρά».

Βέβαια, παρά την επιμονή του νεαρού, οι γονείς του είχαν ξεχάσει την ανακάλυψή του μέχρι που βρέθηκαν τα κομμάτια Boeing στις 2 Μαρτίου στην παραλία της Μοζαμβίκης, σε απόσταση 266 χλμ από το σημείο που εντόπισε τα δικά του ο Λίαμ Λότερ.



Πηγή: protothema.gr