Wall Street: Στάση αναμονής από τους επενδυτές

Gazzetta team
Wall Street: Στάση αναμονής από τους επενδυτές
Η ΕΚΤ συνεδριάζει την Πέμπτη 10 Μαρτίου, ενώ την επόμενη εβδομάδα ακολουθεί η Fed, η οποία πραγματοποιεί διήμερη συνεδρίαση στις 15 και 16 Μαρτίου

Εν αναμονή των συνεδριάσεων των Κεντρικών Τραπεζών ΗΠΑ και Ευρωζώνης βρίσκονται οι επενδυτές στη Wall Street, με αποτέλεσμα να διατηρούν συγκρατημένη στάση, μετά το ράλι, για διάστημα τριών εβδομάδων, που σημείωσαν οι αμερικανικές μετοχές.

Η ΕΚΤ συνεδριάζει την Πέμπτη 10 Μαρτίου, ενώ την επόμενη εβδομάδα ακολουθεί η Fed, η οποία πραγματοποιεί διήμερη συνεδρίαση στις 15 και 16 Μαρτίου.

«Για μένα επρόκειτο για ένα ράλι τριών εβδομάδων στα χαρτιά... Ως εκ τούτου οι επενδυτές αρχίζουν να επαναπροσδιορίζουν τη στάση τους», σημειώνει ο Art Hogan, επικεφαλής επενδύσεων στην Wunderlich Securities.

Το μεγάλο ερωτηματικό για τους επενδυτές είναι κατά πόσο η ΕΚΤ θα ικανοποιήσει τις αγορές με τα νέα μέτρα που θα λάβει προκειμένου να στηρίξει την οικονομία της Ευρωζώνης και εάν σε αυτά θα περιλαμβάνεται και η περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής, με πιο «επιθετικά» αρνητικά επιτόκια καταθέσεων.

Την ίδια ώρα ανάλογη αναμονή υπάρχει και για τις αποφάσεις της Fed, με δεδομένη τη σημαντική βελτίωση που σημειώνει η αγορά εργασίας των ΗΠΑ, ένα από τα δεδομένα που η διοίκηση της τράπεζας παρακολουθεί στενά προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της.

Απώλειες μόλις 0,04% για τον Dow Jones στις 17.001 μονάδες, με τον S&P 500 να κινείται κατά 0,33% χαμηλότερα στις 1.993 μονάδες και τον Nasdaq να εμφανίζει απώλειες της τάξης του 0,47% στις 4.694 μονάδες.

Ασταμάτητο μοιάζει το ράλι για το πετρέλαιο, με το αμερικανικό αργό να ενισχύεται κατά 1,95% στα 36,62 δολάρια, ενώ κατά 1,65% υψηλότερα κινείται το Brent στα 39,36 δολάρια.

Οριακά υψηλότερα ο δείκτης δολαρίου (η πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι «καλαθιού» νομισμάτων) με το ευρώ να αγγίζει το 1,0955 δολ.

Στο τρία προς δύο το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE, με τον χρυσό να υποχωρεί κατά 12,70 δολ. στα 1.267,90 δολάρια.

Πηγή: protothema.gr