+slo-gun

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν «μαυραγορίτες» εναντίον των προσφύγων

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν «μαυραγορίτες» εναντίον των προσφύγων

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν «μαυραγορίτες» εναντίον των προσφύγων

Φαινόμενα αισχροκέρδειας σε βάρος προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, καταγγέλλουν 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Χρήστο Καραγιαννίδη.

Με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομίας και Υποδομών, οι βουλευτές, κάνουν λόγο για σύγχρονους Έλληνες «μαυραγορίτες», οι οποίοι σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την άσχημη συγκυρία, προκειμένου να θησαυρίσουν σε βάρος των κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο τέτοια φαινόμενα αισχροκέρδειας να λάβουν γενικευμένο χαρακτήρα.

Οι ερωτώντες βουλευτές αναφέρονται σε μία σειρά περιστατικών, που είδαν το φως τη δημοσιότητας, όπως η χρέωση με 2 έως 4 ευρώ για ένα μικρό μπουκάλι νερό στα Τέμπη και το κόστος ενός εισιτηρίου με λεωφορείο από τον Πειραιά προς τον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων, το οποίο ανήλθε στο αστρονομικό ποσό των 182 ευρώ.

Βάσει αυτών των δεδομένων οι ερωτώντες βουλευτές, σημειώνουν την ανάγκη να σημάνει συναγερμός στις αρχές για την πάταξη τέτοιων φαινομένων και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων και ερωτούν εάν υπάρχει μέριμνα ώστε οι πρόσφυγες και μετανάστες να μην πέφτουν θύματα αισχροκέρδειας, καθώς και σε ποιο βαθμό είναι έτοιμοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Δημοσίου, για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Αναλυτικά το κείμενο της; ερώτησης αναφέρει:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς - Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης - Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού - Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: Φαινόμενα αισχροκέρδειας σε βάρος προσφύγων.

Η κατάσταση για χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας γίνεται ασφυκτική, ως συνέπεια των πολιτικών αποφάσεων των προς Βορρά γειτονικών χωρών και της ΕΕ. Την ίδια ώρα, κάποιοι «συμπολίτες μας», ως σύγχρονοι μαυραγορίτες, σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την άσχημη συγκυρία και να θησαυρίσουν σε βάρος των κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών, εντείνοντας τον κίνδυνο η αισχροκέρδεια να λάβει γενικευμένο χαρακτήρα.

Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα έχουν περάσει από τις καταγγελίες πολιτών στα Τέμπη, όπου κάποιοι καταστηματάρχες της περιοχής χρέωναν το μικρό μπουκάλι νερό από δύο έως τέσσερα ευρώ, ενώ ακόμα περισσότερα χρέωναν για τη χρήση χημικής τουαλέτας. Μάλιστα, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, οι εν λόγω καταστηματάρχες, προκειμένου να υπερασπιστούν το «δικαίωμά» τους στην αισχροκέρδεια προπηλάκισαν και επιτέθηκαν σωματικά σε εθελοντές που είχαν σπεύσει στην περιοχή και προσέφεραν δωρεάν τρόφιμα και νερό σε πρόσφυγες και μετανάστες!

Το τελευταίο κρούσμα έγινε γνωστό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφορά εισιτήριο για λεωφορείο της «Χ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΠΕ» από τον Πειραιά προς τον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων, το οποίο κόστισε 182 ευρώ! Το προαναφερθέν περιστατικό πρέπει να σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες αρχές για να πατάξουν το φαινόμενο και να τιμωρήσουν τους δράστες.
Επειδή το φαινόμενο της αισχροκέρδειας δεν περιορίζεται στο εμπόριο βασικών ειδών διατροφής αλλά επεκτείνεται και σε άλλους τομείς,

 

 

Επειδή είναι απαράδεκτο κάποιοι να πλουτίζουν σε βάρος συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1) Υπάρχει μέριμνα ώστε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να μην πέφτουν θύματα αισχροκέρδειας;

2) Σε ποιο βαθμό είναι έτοιμοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Δημοσίου ώστε να εντοπίζουν και να πατάσσουν τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Καραγιαννίδης Χρήστος
Ακριώτης Γιώργος
Αυλωνίτου Ελένη
Βαρδάκης Σωκράτης
Ιγγλέζη Κατερίνα
Καββαδία Αννέτα
Καφαντάρη Χαρά
Λιβανίου Ζωή
Μιχαηλίδης Ανδρέας
Μιχελογιαννάκης Γιάννης
Μπάρκας Κώστας
Μπγιάλας Χρήστος
Ντζιμάνης Γιώργος
Παπαδόπουλος Νίκος
Σαρακιώτης Γιάννης
Σέλτσας Κώστας
Σταμπουλή Αφροδίτη

Πηγή: skai.gr

Best of internet