Χοντραίνει η κόντρα Τσίπρα-Ψυχάρη: «Ας τα βγάλει όλα στη φόρα, ας πάει στον εισαγγελέα που θα τον βλέπει συχνά»

Gazzetta team
Χοντραίνει η κόντρα Τσίπρα-Ψυχάρη: «Ας τα βγάλει όλα στη φόρα, ας πάει στον εισαγγελέα που θα τον βλέπει συχνά»
Χοντραίνει η κόντρα του Αλέξη Τσίπρα με τον εκδότη του Βήματος Σταύρο Ψυχάρη.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «πανικό» όταν ρωτήθηκε από τον Νίκο Χατζηνικολάου στο Star για τις περίφημες συναντήσεις τους εν κρυπτώ απάντησε:

«Μπορεί αν χρειαστεί να συναντήσω και τον διάβολο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα του πουλήσω την ψυχή μου» για να προσθέσει: «Εγώ θα κριθώ όχι από το ποιον συναντώ ή από το τι λέω, αλλά από το τι πράττω».

Σε ερώτηση επί της έμμεσης προειδοποίησης περί «χρυσών εφεδρειών» που επικαλέστηκε στο κύριο άρθρο του το Βήμα ο Πρωθυπουργός, ήταν ακόμη πιο αιχμηρός: «Ας έχει ό,τι θέλει να τα βγάλει όλα στη φόρα. Και να πάει στον Εισαγγελέα που - απ' ό,τι μαθαίνω - τον συναντά συχνά τώρα τελευταία και θα τον συναντά...».

Ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «Η δική μου κυβέρνηση δεν εκβιάστηκε, δεν χαρίστηκε. Δεν έχω σηκώσει το τηλέφωνο. Δεν έχω ζητήσει χάρες από κανέναν».

Σημείωσε δε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ ήταν απέναντί μου στις αναμετρήσεις. Οταν δεν χρειάστηκα στα δύσκολα, θα ζητήσω τώρα;» αναρωτήθηκε. Αναφέρθηκε επίσης στην αδειοδότηση των καναλιών. «Δεν την έκανε άλλη κυβέρνηση, εμείς τα προχωράμε. Τα δάνεια των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων πηγαίνουν με τη σειρά. Όλα θα ελεγχθούν» προειδοποίησε.

Ερωτηθείς γιατί επέλεξε μυστική συνάντηση, ο Πρωθυπουργός απάντησε ότι δεν βρίσκει κάτι κακό σ' αυτό, εφόσον συμφώνησαν να μην δημοσιοποιηθεί, προσθέτοντας ωστόσο ότι έχει κάνει και φανερές συναντήσεις με όλα σχεδόν τα ΜΜΕ. Προς επίρρωσιν ο Ν. Χατζηνικολάου είπε πως έχουν βρεθεί σε δημόσιο χώρο και γευμάτισαν μαζί, μια-δυό φορές».

«Η επιθυμία του συνομιλητή μου ήταν να μην βγούμε σε δημόσιο χώρο. Πού το κακό; Είναι μεμπτό; Θα ήταν μεμπτό αν ερχόμουν εδώ σήμερα και μου λέγατε ότι τον ευνόησα αυτόν που μίλησα μαζί του. Εχω ευνοήσει κανέναν; Οχι» υποστήριξε ο Αλ. Τσίπρας.

Πρόσθσε δε ότι «το μόνο που μπορεί να ισχυριστεί ο εν λόγω κύριος μέσα στον πανικό του, μέσα σε έναν πανικό ο οποίος προέρχεται από το γεγονός ότι επί ένα χρόνο τώρα έχει ζητήσει επανειλημμένως να με συναντήσει ξανά και δεν το έχω δεχθεί γιατί μαθαίνω δεξιά και αριστερά.

Και ο Αλ. Τσίπρας συνέχισε: «Η στάση μου δεν άλλαξε όταν τον συνάντησα. Στο Mega έχω να πάω από το 2012. αν είχαμε κάνει συναλλαγή όπως υπαινίσσεται την επόμενη ημέρα θα με βλέπατε στο Mega. Δεν έβαλα νερό στο κρασί μου. Υπήρξαν «κόκκινα» πρωτοσέλιδα, αλλά αμέσως μετά πήγα στη βουλή είπα αδειοδότηση και έγιναν ξανά μπλε τα πρωτοσέλιδα και στο δημοψήφισμα έγιναν μαύρα και παρέμειναν γκρι. Και μετά από τις εκλογές του Σεπτέμβρη ξαναέγιναν κόκκινα. Και όταν είπαμε για αδειοδότηση ξαναέγιναν μαύρα».

Για να καταλήξει: «Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Η γάτα Ιμαλαΐων».

Πηγή: iefimerida.gr