Σόιμπλε: Η Ευρώπη θα χάσει τη σημασία της εάν δεν βρει λύση στο προσφυγικό

Gazzetta team
Σόιμπλε: Η Ευρώπη θα χάσει τη σημασία της εάν δεν βρει λύση στο προσφυγικό
Υπάρχει μόνο μία ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό ζήτημα, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο η Ευρώπη να χάσει την σημασία της, εάν δεν επιλυθεί η διαμάχη στο εσωτερικό της.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της Ευρώπης, ο Γερμανός υπουργός επαναλαμβάνει την έκκλησή του για εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

«Πρέπει να προσέξουμε ώστε η Ευρώπη να θεωρείται σημαντική», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γερμανικό Πρακτορείο, ενόψει της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών των χωρών της G-20 που αρχίζει την Πέμπτη στη Σαγκάη.

Ζητεί παράλληλα «δραματική» μείωση του αριθμού των προσφύγων, «διαφορετικά δεν θα τα καταφέρουμε πια». Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπενθυμίζει ότι η χώρα του κατά την πρόσφατη Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών για την Συρία δεσμεύθηκε να διαθέσει 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο ένα τρίτο της συνολικής βοήθειας και προσθέτει: «Ενθάρρυνα την καγκελάριο 'Ανγκελα Μέρκελ για αυτή την δέσμευση. Τώρα θα προσκαλέσουμε και άλλους να κάνουν κάτι περισσότερο».

Πηγή: koolnews.gr