H Lenovo αποκάλυψε τα Vibe K5 και K5 Plus

Gazzetta team
H Lenovo αποκάλυψε τα Vibe K5 και K5 Plus
Η Lenovo ανακοίνωσε στα πλαίσια της MWC 2016 δύο νέα κινητά τηλέφωνα τα οποία σκοπεύουν να κλείσουν ακόμα περισσότερο τη ψαλίδα μεταξύ των «φθηνών» και «ακριβών» επιλογών, από άποψη τεχνικών προδιαγραφών αλλά και ποιότητας κατασκευής.

Ειδικότερα, τα νέα μοντέλα της εταιρείας είναι τα Vibe K5 και K5 Plus, τα οποία έρχονται με οθόνη 5 ιντσών, 2GB RAM, 16GB ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης, δυνατότητα επέκτασης αυτού μέσω θύρας Micro SD αλλά και αποσπώμενη μπαταρία χωρητικότητας 2750mAh. Όπως αντιλαμβάνεστε και λόγω ονοματολογίας, το K5 Plus είναι η ελαφρώς ανώτερη επιλογή, αφού η οθόνη του έχει ανάλυση Full HD, σε σχέση με την 720p του απλού K5, αλλά και δυνατότερο επεξεργαστή αφού φορά τον Snapdragon 616, σε αντίθεση με το K5 που ενσωματώνει τον Snapdragon 415.

Επιπλέον και οι δύο συσκευές θα έρχονται με όμοιες κάμερες, με την πίσω κάμερα να έχει αισθητήρα 13MP, σε αντίθεση με τη μπροστά που έχει χαμηλότερο αισθητήρα 5MP, θα υποστηρίζουν δίκτυα 4G LTE, αλλά και παρουσία δύο καρτών SIM. Δεν είναι όλα ρόδινα βέβαια, μιας και τα VIBE K5 και K5 Plus θα «τρέχουν» το Android 5.1, μια παράξενη επιλογή μιας και το Android 6.0 είναι διαθέσιμο από τον Οκτώβριο του 2015.

Τέλος και οι δύο συσκευές θα έχουν δύο ηχεία στο εμπρός μέρος τους, με υποστήριξη Dolby Atmos για ακόμα καλύτερη ποιότητα στην αναπαραγωγή του ήχου χωρίς τη χρήση ακουστικών. Αν και η διάθεσή τους θα ξεκινήσει τον Μάρτιο σε επιλεγμένες αγορές, επόμενο είναι ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε κάτι σχετικό με Ελλάδα, ούτε όσον αφορά την τιμή, αλλά ούτε την διάθεσή τους στην δική μας αγορά.

Πηγή: enternity.gr