ΕΛ.ΑΣ: Ψάχνει τo εναλλακτικό σχέδιο της εναέριας επιχείρησης «Γοργοπόταμος»

Gazzetta team
ΕΛ.ΑΣ: Ψάχνει τo εναλλακτικό σχέδιο της εναέριας επιχείρησης «Γοργοπόταμος»
Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής αποκωδικοποιούν το σχέδιο απόδρασης του Μαζιώτη προκειμένου να εντοπίσουν ποια άλλα πρόσωπα εμπλέκονται -Με viber και whatsapp επικοινωνούσε με το σύντροφό της η Πώλα Ρούπα.

Με έξι πλαστές ταυτότητες μετακινούμενη από περιοχή σε περιοχή και χρησιμοποιώντας viber και whatsapp για να επικοινωνεί με τον σύντροφο της Νικο Μαζιώτη αλλά και τους συνεργούς της κυκλοφορούσε τους τελευταίους είκοσι μήνες η καταζητούμενη Πώλα Ρούπα. Η γυναίκα που αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει εναέρια επιχείρηση «Γοργοπόταμος» για να απελευθερώσει τον αρχηγό του Επαναστατικού Αγώνα και άλλους «αντάρτες πόλης», είχε και εναλλακτικό σχέδιο στην περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή για αυτό και παραμένει άφαντη τόσες ημέρες.

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής τους τελευταίους μήνες κατάφεραν να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τις κινήσεις της Ρούπα, τις προσβάσεις που είχε στο κρυμμένο οπλοστάσιο του Επαναστατικού Αγώνα ενώ γνώριζαν και για τις έξι πλαστές ταυτότητες που χρησιμοποιούσε για να κυκλοφορεί. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι άλλαζε συχνά περιοχή και σπίτι και έτσι κάθε φορά που πλησίαζαν, μετακόμιζε και έσβηνε τα ίχνη της. Μάλιστα, διέθετε μέρος του «επαναστατικού ταμείου» για να κινείται άνετα νοικιάζοντας τουλάχιστον δύο φορές ελικόπτερο δαπανώντας περισσότερες από 5.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα η Αντιτρομοκρατική, εκτός από το κυνήγι της 44χρονης γυναίκας προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν και το σχέδιο απόδρασης του Μαζιώτη προκειμένου να εντοπίσουν ποια άλλα πρόσωπα εμπλέκονται και κυρίως πως κατάφεραν να το σχεδιάσουν και να φθάσουν μια ανάσα πριν την εκτέλεση του κάτω από τη μύτη των διωκτικών αρχών. Για το λόγο αυτό θα κληθεί να δώσει και πάλι κατάθεση ο 53χρονος πιλότος του ελικοπτέρου (απόστρατος αστυνόμος της Δίωξης Εκβιαστών) μήπως και θυμηθεί κάποια λεπτομέρεια και φωτίσει την υπόθεση.

Παράλληλα,εξετάζουν τις τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν μέσω των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο τετράγωνο Πλαταιές, Ερυθρές, Οινόη, Βίλλια από τις 14:15 το μεσημέρι της Κυριακής μέχρι τις 15:00 σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τους αριθμούς τηλεφώνων που κάλεσε η Ρούπα για να εξαφανιστεί από την περιοχή. Οι πληροφορίες λένε ότι η Αστυνομία διαθέτει προγράμματα και εκπαιδευμένο προσωπικό και μπορεί να σαρώσει και να αποκωδικοποιήσει τέτοιου είδους τηλεφωνικές επικοινωνίας ακόμη και αν δεν γνωρίζει συγκεκριμένους αριθμούς. Μάλιστα, το γεγονός ότι στο «τετράγωνο» που ερευνά η Αστυνομία είναι αραιοκατοικημένο κάνει πολύ πιο εύκολο το έργο τους.

Πηγή: protothema.gr