Τσίπρας για προσφυγικό: «Κάναμε το χρέος μας, δεν θα μας απομονώσουν οι ξενοφοβικοί»

Gazzetta team
Τσίπρας για προσφυγικό: «Κάναμε το χρέος μας, δεν θα μας απομονώσουν οι ξενοφοβικοί»
«Η Ελλάδα έχει κάνει το χρέος της για το προσφυγικό. Δεν θα αφήσουμε καμία επίθεση αναπάντητη», τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης για το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης και ενημερώνοντας παράλληλα τη Βουλή για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για προσχηματική και απαράδεκτη στοχοποίηση της Ελλάδας, καθώς και για καθυστερήσεις που διαπιστώθηκαν το Νοέμβριο και αναδείχθηκαν στα τέλη Ιανουαρίου. «Στη Σύνοδο Κορυφής μπήκε ένα οριστικό τέλος σε αυτή τη συζήτηση και θέλω να πιστεύω και σε άθλιες μεθοδεύσεις ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης, για να στοχοποιηθεί η χώρα που έχει το μεγαλύτερο βάρος στο προσφυγικό, στη βαλκανική διαδρομή και ανταποκρίνεται στο ανθρωπιστικό καθήκον απέναντι στους πρόσφυγες», είπε.

Τόνισε επίσης ότι από τα συμπεράσματα της Συνόδου διατηρείται η ακεραιότητα της Συνθήκης Σένγκεν και κλείνει κάθε συζήτηση περί εξόδου ή αρχής του τέλους του Σένγκεν με επίκεντρο την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα δεν θα απομονωθεί επειδή το θέλουν κάποιοι ακραίοι ξενοφοβικοί και ακραίοι στην Ευρώπη. Εκείνοι θα απομονωθούν», κατέληξε, ενώ δείχνοντας προς την πλευρά της Τουρκίας χαρακτήρισε «αδιανόητο να μην υπάρχει τρόπος να χτυπηθούν οι διακινητές στο Αιγαίο».

Είχε προηγηθεί η τήρηση ενός λεπτού σιγής για τους πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους, σε μια προσπάθεια να φτάσουν στην Ευρώπη.

Πηγή: koolnews.gr